nenad_krstic_kos

TURNIR ŠEST NACIJA

Košarkaši Srbije pobednici turnira u Ljubljani

 

Košarkaška reprezentacija Srbije pobednik je Adeko kupa u Ljubljani, pošto je večeras u finalu pobedila Hrvatsku sa 80:71 (18:21, 20:18, 15:21, 27:11). Ovaj turnir odigran je u slopu priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji, a na njemu su učestvovale reprezentacije iz zemalja bivše Jugoslavije.

Najefikasniji u pobedi Srbije večeras je bio Duško Savanović sa 17 poena, tri skoka i dve asistencije. Kapiten Nenad Krstić postigao je 16 poena, uz osam skokova, a Miloš Tepić je imao učinak od 12 poena, pet skokova i jedne asistencije.

Povezana vest:  NBA DOIGRAVANJE, Dalas opet slavio protiv Lejkersa

Hrvatsku je predvodio Bojan Bogdanović sa 17 poena i dva skoka, dok je Ante Tomić uz 13 poena imao čak 14 skokova. Reprezentativci Hrvatske bolje su počeli meč i poveli sa 7:2, da bi sredinom prve četvrtine Srbija serijom 10:2 preokrenula na 15:11 u svoju korist. Uvodnu deonicu dobila je, ipak, Hrvatska sa 21:18.

Ekipu selektora Josipa Vrankovića u prvih deset minuta predvodio je Bojan Bogdanović sa šest poena, dok su u reprezentaciji Srbije najefikasniji bili kapiten Nenad Krstić sa šest poena i četiri skoka i Milan Mačvan sa četiri poena i četiri skoka.

Povezana vest:  DOĐITE DA SE DRUŽITE I SLIKATE SA SVOJIM OMILJENIM KOŠARKAŠICAMA

Druga četvrtina počela je trojkom Aleksandra Rašića i vođstvom Srbije od 27:23. Predvođeni Anteom Tomićem, Hrvati su, međutim, uspeli da sa prednošću odu na odmor. Najbolji u toj deonici za Srbiju bio je Duško Savanović. Prvi koš u trećoj četvrtini srpski košarkaši postigli su na tri minuta i 40 sekundi do kraja tog perioda utakmice. Hrvati su u finišu deonice uspeli da povećaju razliku u svoju korist i u poslednju četvrtinu uđu sa sedam poena prednosti – 60:53.

Povezana vest:  Partizan izbacio Zvezdu iz Kupa

Sredinom poslednje denonice serijom od 9:0 Srbija je smanjila na poen razlike, a onda sa četiri poena kapitena Krstića povela sa 70:67. Raspucali su se potom Savanović i Miloš Teodosić, koji su pogodili trojke i doneli nedostižnu prednost Srbiji.

U utakmici za treće mesto domaća selekcija Slovenije bila je bilja od Bosne i Hercegovine sa 59:52, dok je peto mesto pripalo Crnoj Gori koja je sa 67:57 pobedila Makedoniju. Evropsko prvenstvo u Litvaniji održaće se od 31. avgusta do 18. septembra.