juniorke_2011

Novi poraz juniorki na EP u Rumuniji

 

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije poražene je od selekcije Poljske sa 63:61 (20:17, 7:10, 19:13, 17:21) u borbi za plasman od 5. do 8. mesta na prvenstvu Evrope u Rumuniji. Izabranice Zorana Kovačića se sutra od 15.45 časova sastaju sa reprezentacijom Turske u borbi za sedmu poziciju na šampionatu.

Srpske juniorke se nisu oporavile od šokantnog poraza u četvrtfinalnom duelu protiv Švedske, a usledila je nova dramatična završnica u kojoj se ponovo nisu radovale. Poljakinje su u 36. minutu stekle 11 poena prednosti (49:60), ali se naš tim nije predavao. Pola minuta pre kraja susreta Srbija je preko raspložene Anite Bošnjak uspela da stigne do izjednačenja (61:61).

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Šarlota, Klivlenda i Denvera

Protivnik je poveo nakon dva slobodna bacanja, a Ivana Brajković nije uspela da iz neposredne blizine izbori produžetak. Brajković je sa 12 postignutih poena i 15 skokova bila je nazapaženija u selekciji Srbije, dok su Milica Tošković i Kristina Topuzović ubacile po 10 poena.

Selektor Kovačić izjavio je da mnoge naše igračice nisu uspele da se oporave od poraza u četvrtfinalu i da nisu bile spremne za ovaj duel.

Povezana vest:  Pešićeve lekcije juniorima

-Ono što naše reprezentativke promašuju ispod samog koša i način na koji ponekad gube lopte, zaista je neshvatljiv. Uprkos takvim propustima bili smo konkurentni protiv kvalitenih selekcija kao što su Švedska i Poljska. Imali smo priliku da napravimo sjajan plasman na Evropskom prvrenstvu, ali sami smo krivi što ćemo se poslednjeg dana takmičenja boriti tek za sedmu poziiciju – zaključio Kovačić.

Povezana vest:  Jovanović: Teška utakmica ali smo je prelomili na najbolji način