milos_teodosic_srb_hrv_london

Košarkaši Srbije deklasirali reprezentaciju Kine

 

Reprezentacija Srbije ostvarila je prvi trijumf na “London Invitational Tournament 2011”. Naši najbolji košarkaši u drugom kolu Predolimpijskog turnira u britanskoj prestonici lako su izašli na kraj sa selekcijom Kine koja je samo na startu meča pružila jači otpor. Umesto selektora Dušana Ivkovića koji je zbog prehlade i povišene temperature ostao u hotelu, naš tim je sa klupe predvodio pomoćni trener Aleksandar Kesar. Na današnjem meču u sastavu nisu bili Duško Savanović i Stefan Marković: Srbija – Kina 87:53 (22:15, 19:16, 26:11, 20:11).

Selekcija Kine je bolje počela utakmicu, povela 13:9 posle dve pogođene trojke svog najboljeg igrača Janlijan Jia. Veoma brzo su se reprezentativci Srbije konsolidovali, pronašli pravi ritam i preko raspoloženog Miloša Teodisića koji je u prvih 12. minuta postigao devet poena došli u vođstvo 25:18. Kinezi su pružali solidan otpor do kraja prvog poluvremena koje je ipak završeno dvocifrenom prednošću naših najboljih košarkaša- 41:31.

Povezana vest:  Košakašice do 20 godina starosti četvrte u Evropi

Nastavak igre protekao je u potpunoj dominaciji reprezentacije Srbije. Velikim brojem kontranapada i lakim poenima ispod samog koša koje su uglavnom realizovali kapiten Nenad Krstić i Milan Mačvan prednost Srbije je u finišu trećeg perioda iznosila 65:44. Opuštanja nije bilo do samog kraja, intezitet odbrane i dalje je bio na visokom nivo, tako da ne treba da čudi što je selekcije Kine u drugom poluvrmenu postigla samo 22 poena.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana ubedljivo poraženi u Ljubljani

Ponovo šut za tri poena nije služio reprezentativce Srbije (7-26), ali zato bili mnogo uspešniji u pokušajima za dva poena (31-45). Najefikasniji igrač u našoj reprezentaciji bio je Miloš Teodosić sa 19 poena, kapiten Nenad Krastić postigao je 13, dok su po 11 poena postigli Milenko Tepić i Milan Mačvan.

Pomoćni trener reprezentacije Srbije, Aleksandar Kesar istakao je da su ispoštovani svi dogovori pre meča sa selekcijom Kine:

– Posle poraza od reprezentacije Hrvatske dogovorili smo se da odigramo maksimalno angažovano i koncentrisano svih 40 minuta. Igrači su taj dogovor u potpunosti ispoštovali bukvalno do poslednje sekunde utakmice protiv Kine što je rezultiralo ubedljivom pobedom. Svih 12 igrača je dobilo priliku da igra i svi su pružili veliki dorinos trijumfu. Veoma je važno da smo pokazali jak timski duh i da je ekipe na pravi način odreagovala posle poraza na startu turnira od selekcije Hrvatske.

Povezana vest:  Karte za utakmicu Zvezda-Radnički od sutra u prodaji

U trećem kolu Predolimpijskog turnira u Londonu, reprezentacija Srbije u četvrtka od 21:30 časova igra protiv selekcije Velike Britanije.

SRBIJA: Teodosić 19, Tepić 11, Rašić 7, Paunić 5, Tripković 10, Kešelj 2, Krstić 13, Perović 3, Mačvan 11, Marjanović 2, Bjelica 4, Milosavljević.

KINA: K. Zeng 8, S. Vang, Sun 2, Z. Zeng, Ji 20, Ju, Su 1, Z. Vang, Bo Zeng 8, Li 6, Ksi 3.