kobe_bryant_la_lejkersiNBA VESTI

Brajant skupio 65.000 dolara za otpuštene radnike Lejkersa

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa prepustili su bonus zarađen za prolazak prvog kruga prošlosezonskog NBA doigravanja dvojici radnika u video odelenju koje je rukovodstvo otpustilo.

Na tome je, pišu kalifornijski mediji, insistirao najbolji igrač ekipe Kobe Brajant, dok mu je uspešno pomagao Luk Valton. Ukupno 65.000 dolara bonusa tako je završilo na računima Krisa Bodakena i Patrcka O’Kifea, koji su za potrebe stručnog štaba snimali utakmice.

Povezana vest:  Đorđević: Ko odbije poziv u reprezentaciju, biće mu žao

-Kobe je uvek brinuo o ljudima ispod svog nivoa. Rekao nam je da će pomoći i na kraju je to učinio. On je čovek koji deluje, nije da samo govori – rekao je Bodaken, koji je deset proteklih godina radio u odelenju u kojem mu je šef bio O’Kife, a još 1986. godine počeo je karijeru u Lejkersima kao nosač lopti.

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2013, Radnički lako protiv Metalca do polufinala Kupa Koraća

LA Lejkersi su odbili produžiti ugovore o radu na određeno vreme za 20. radnika po završetku prošle sezone. Nema zakona koji bi ih naterao da ih plaćaju izvan sezone. Kad nova napokon počne, očekuje se da će se svi, budu li i dalje slobodni, vratiti na posao.