trening_lit

EP LITVANIJA 2011

Reprezentativci Srbije odradili prvi trening u „Šijauliaji Areni“

 

Odmah po dolasku u Litvaniju, Stručni štab i reprezentativci Srbije otišli su u „Šijauliaji Arenu“ gde su odradili 90-minutni trening. Izabranici selektora Dušana Ivkovića trenirali su prvi put u dvorani u Šijauliju (kapacitet 5.500 mesta) gde će odigrati prvih pet mečeva na šampionatu. Zanimljivo je da je odmah posle naše reprezentacije trening imala selekcija Italije, sa kojom naš tim u sredu od 14:15 časova igra premijerni meč na šampionatu.

Povezana vest:  Rimac: Bez pritiska protiv Zvezde

Iako je do početka Evropskog prvenstva u Litavniji ostalo manje od 48 časova, još uvek su bar u „Šijauilaji Areni“ u toku završni radovi. Dok su se naši reprezentativci upoznavali sa parketom i obručima dvorane u kojoj će odigrati prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, organizatori su pod svodove ovog lepog sportskog zdanja kačili zastave selekcija, učesnica Eurobasketa 2011. godine.

Povezana vest:  Zvezda savladala Krku na gostovanju

Inače „Šijauilaji Arena“ otvorena je 25. jula 2007. godine. Izgradnja dvorane, čiji je idejni tvorac arhitekta Eugenijus Miliunas, trajala je 18 meseci, a koštala je oko 27 miliona dolara. Kapacitet dvorane je za muzičke koncerte 7.500, a za košrkaške utakmice 5.500 mesta. Na parkingu ispred arene može da stane 600 automobila.