pesic_kzn_kal_ruke

Pešić: Grupa nam je jaka, biće lakše u drugom krugu

 

Proslavljeni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić izjavio je danas da će Evropsko prvenstvo u Litvaniji biti jače nego ikada i da bi uspeh našeg nacionalnog tima bio plasman među šest ekipa.

-Očekuje nas teško prvenstvo, prvi put sa 24 ekipe. Nije u pitanju samo borba za medalje, već i za mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu. Zbog kvalifikacionog karaktera šampionat će biti jači i kvalitetniji od prošlogodišnjeg prvenstva Sveta – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Vujošević: Videćemo kako će ekipa reagovati na ovaj ritam

Trener Crvene zvezde Beograd očekuje da će u grupi B biti neplaniranih pobeda, ali i poraza.

-Imamo jaku grupu. Ukoliko sve prođe bez turbulencija možemo da se kvalifikujemo u drugu rundu takmičenja. Posle će biti malo lakše jer se ukrštamo sa nešto slabijim ekipama.

On je daodao da će za mnoge igrače poput Novickog, Gasola ili Parkera Olimpijske igre u Londonu biti poslednje u karijeri i odlična prilika da se na lep način oproste od reprezentacije.

Povezana vest:  Makedonski košarkaši odlikovani državnim Ordenom

-Italijani su dobra ekipa, ali nemaju potencijal da odigraju kvalitetno ceo šampionat. Dolaze nam u prvom kolu, onako sveži, odmorni i zato treba biti oprezan. I Nemačka je ozbiljan rival, koji ima kontinuitet dobrih igara. Nisu bolji od nas, ali u jednoj utakmici svašta može da se desi – zaključio je Pešić.