macvan_srb_ita

EP LITVANIJA 2011

Milenko Tepić: Najvažnija je pobeda

 

Milenko Tepić bio jedan od najzaslužnijih za premijernu pobedu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji:

– Najvažnija je pobeda. Pojedinačni učinci su zanemarljivi. Pobedili smo velikog rivala. Trijumf od 12 poena razlike nije zanemarljiv u slučaju da se stvori neki krug na kraju prve ili druge faze šampionata. Odigrali smo vrlo dobro većim delom susreta. Bilo je i padova, ali nismo paničili, uspeli smo brzo da se konsolidujemo i da uzvratimo istom merom.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana u majicama s likom ubijenog vođe navijača

Milan Mačvan odigrao jednu od najboljih utakmica u reprezentativnom dresu, pored 14 postignutih poena, iamo je i osam uhvaćenih lopti:

– Odigrali smo veoma dobro. Istina, imali smo pad u finišu trećeg perioda, kad nismo pronalazili najbolja rešenja na zonsku odbranu selekcije Italije. Međutim, brzo smo vratili rezultat na svoje mesto, s obzirom na odnos snaga koji je danas bio na parketu. Odigrali smo kolektivno, savladali sa 12 poena razlike ekipu koja u svojim redovima ima tri istaknuta NBA igrača. Danas smo se istakli Milenko Tepić, Teodosić i ja, sutra će Marko Kešelj, Nenad Krstić, Paunić… Šampionat je dug, trebaće nam podrška svih igrača da bi stigli do zacrtanog cilja.

Povezana vest:  Dangubić: Maksimalno ozbiljno protiv Tajfuna