nenad_krstic_srb_let

EP LITVANIJA 2011

Ubedljiva pobeda Srbije protiv Letonije

 

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je danas drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Litvaniji pošto je u 2. kolu pobedila Letoniju sa 92:77 (23:7, 15:26, 32:25, 22:19) Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Nenad Krstić sa 23 poena i tri skoka i Duško Savanović koji je postigao 19 poena uz pet skokova. Miloš Teodosić završio je meč sa devet poena i osam asistencija.

Letonce je predvodio Rolands Freimanis sa 19 poena i osam skokova, a sledio ga je Janis Blums sa 15 poena. „Orlovi“ su današnji meč počeli odlično, a prednost im je bila ugrožena samo sredinom druge četvrtine.

Povezana vest:  Tabo Sefološa potpisao za Fenerbahče

Srbija je utakmicu otvorila serijom 11:0, a Letonci su prve poene postigli posle više od četiri minuta igre. Do kraja prve četvrtine srpski košarkaši povećavali su razliku i deonicu završili sa 16 poena razlike.

U drugoj četvrtini košarkaši Srbije imali su dosta problema u napadu što su Letonci iskoristili i izjednačili rezultat na 29:29. Oni su u prvih šest minuta tog perioda igre napravili seriju od 18:4. Do kraja prvog poluvremena srpski košarkaši su se konsolidovali i dobrom igrom Ivana Paunića i Duška Savanovića povratili rezultatsku prednost. Na poluvremenu rezultat je bio 38:33 u korist Srbije.

Povezana vest:  NBA VESTI, Neprimerene izjave koštaće Džilberta 100.000 dolara

Drugo poluvreme počelo je sa mnogo promašenih šuteva na obe strane, a Letonija se rezultatski držala dobrom igrom Rihardsa Kuksiksa. Kapiten Srbije Nenad Krstić i Miloš Teodosić postigli su većinu poena za svoju ekipu u prvoj polovini treće četvrtine i time održavali prednost.

Duško Savanović i Aleksandar Rašić su svojim poenima napravili seriju od 8:0 i povećali prednost Srbije na 15 poena razlike sredinom treće četvrtine, a do kraja tog perioda „Orlovi“ su održali prednost i završili ga rezultatom 70:58.

Povezana vest:  Tadija Dragićević: Srećan što sam se vratio u Crvenu zvezdu

Letonci su početkom četvrte četvrtine igre napravili seriju od 7:1 i približili se na šest poena zaostatka, uglavnom greškama srpskih igrača u napadu. Nakon toga Srbija se „probudila“ i meč lagano privela kraju konstantno povećavajući svoju prednost.

Konačan rezultat bio je 92:77 u korist Srbije. Srbija sutra od 14.15 igra protiv Izraela meč trećeg kola Grupe B.