Ivkovic_srb_ita

EP LITVANIJA 2011

Dušan Ivković: Nema lakih protivnika

 

Selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković posle utakmice sa selekcijom Letonije, pohvalio je svoje izabranike zbog načina na koji su počeli utakmicu, a zatim objasnio uzroke padova i oscilacija u igri našeg tima:

– Odigrali smo drugu utakmicu, na do sada sigurno najkvalitetnijem prvenstvu Evrope i uverili se da lakih protivnika nema. Naš ulazak u igru je bio znatno drugačiji od jučerašnjeg, kada smo teško postigli deset poena, danas je bila znatno bolja odbrana, znatno više poena i ta 23 poena su sigurno na jednom visokom nivou, a uz to primili samo sedam. Međutim, opet iz nekih razloga – ja mislim da je to čista psihologija – oni koji su nam juče doneli preokret, igrači sa klupe, kada su već imali sve otvoreno, mi smo dozvolili Letoniji da se vrati. Ono što je po meni loše, primili smo 26 poena a da nismo ušli u bonus- istakao je selektor Ivković.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Grupa B: Amerikanci ubedljivi protiv Hrvata

Selektor Ivković svestan je šta naš tim mora da popravi na sledećim utakmicama:

– Da bismo napravili željeni rezultat, sa ovoliko problema koliko ih imamo, a mislim da ih nijedan tim nije imao više od nas, u smislu povreda i otkaza zbog povreda i svega ostalog, mi moramo pre svega da iskorigujemo odnos prema igri, igru „1 na 1“, jer niko ne može da nekom drugom da pravo da se bori za svoju zemlju više nego što možemo mi. Ja ne kažem da se mi ne borimo dovoljno, međutim, tu je i pad koncentracije i neke stvari koje govorim igračima i koje vama ne govorim kao kritiku, ali stoje neke evidentne stvari.

Povezana vest:  Španska ACB liga menja ime u Endesa liga

O sledećoj utakmici na šampionatu protiv selekcije Izraela, selektor Ivković je vrlo kratko rekao:

– Za Izrael se spremamo u istom ritmu, bez treninga, sa jednom video analizom sutra dva sata pred utakmicu. Mislim da ćemo biti spremni da odigramo kvalitetnije nego danas.