dusan_ivkovic_kzn_zira_2011

EP LITVANIJA 2011

Dušan Ivković: Očekivano teška pobeda

 

– Očekivao sam tešku utakmicu. Nije bilo lako zustaviti agresivne bekove Izraela i surpstaviiti se njihovoj igri sa dva krilna centra. Pogotovo što u većem delu meča nismo imali potrebnu koncentraciju, niti je naša odbrana bila na željenom nivou o čemu svedoči veliki broj primljenih poena. Takođe, nismo imali najbolja rešenja u igri „1 na 1“ Bilo je teško, ali smo ipak ostvarili pobedu. Savladali smo odličnog protivnika, čiju snagu ne treba procenjivati na osnovu rejtinga, već po razvoju dešavanja i pruženom otporu na samoj utakmici – istakao je selektor reprezentaciju Srbije Dušan Ivković.

Povezana vest:  Nikolić: Pobeda protiv Spartaka ravna podvigu

Selektor Ivković pohvalio je igru svojih izabranika u poslednjoj četvrtini:

– Sa trenerske strane bila je ovo utakmica u kojoj je moralo dosta da se radi. Čestitam igračima na svemu što su izdržali, na koncentraciji u finišu meča, mnogo boljoj odbrani i odličnom napadu, jer smo u poslednjoj četvrtini postigli 31 poen.

Iako nema običaj da izdvaja pojedince, selektor reprezentacije Srbije, istakao je učinak Marka Kešelja:

Povezana vest:  Vujošević: Murić verovatno završio sezonu

– Pored toga što je odlično šutirao trojke, Marko je imao možda presudna četiri ofanzivna skoka. Poentirao je u trentucima kad je bilo teško, hvatao lopte u napadu, kad nam napad nije funkcionisao kako smo želeli – istakao je selektor Dušan Ivković.