leskovac2Održan Dan ženske košarke u Leskovcu

U okviru dana “Ivan Tometić Špile”, posvećenih legendi leskovačke košarke, juče je u ovom gradu organizovan Dan ženske košarke koji je manifestovan kroz turnir u mini basketu i tradicionalni “Actavis trofej” u konkurenciji juniorki.

Organizator ove manifestacije bio je Košarkaški klub Actavis Akademija, a gosti su bili Ana Joković, potpredsednica KSS, Marina Maljković, selektorka seniorske reprezentacije i Dragan Ratković, stručni saradnik KSS.

Povezana vest:  NBA košarkaši i košarkašice ulepšali dan deci na Onkološkom institutu i u "Tiršovoj"

Tom prilikom održan je sastanak nove selektorke Marine Maljković i predstavnika Jugoistočnog regiona. Maljkovićeva je na veoma posećenom skupu htela da čuje sa kakvim problemima se susreću košarkaški radnici ovog regiona. Skupu su prisustvovali i predstavnici klubova sa Kosova i Metohije.

Međunarodni juniorski turnir “Actavis trofej 2011” otvorila je potpredsednica KSS Ana Joković, a deci su se obratili i predstavnik Aktavis kompanije Ivan Kulić, kao i srpska reprezentativka, rodom iz Leskovca, Maja Miljković.

Povezana vest:  Vujačić napustio Laboral Kuću

Na tradicionalnom turniru za juniorke učestvovale su ekipe Vigora iz Skoplja, beogradskog Partizana i domaćina Actavis Akademije.

U okviru minibasket turnira učestvovalo je po šest ekipa devojčica i dečaka rođenih 2000. godine i mlađih.