Dusko_Savanovic_Srbija_IzraelEP LITVANIJA 2011

Srbija u „triler“ produžetku izgubila od Francuske

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras od selekcije Francuske sa 97:96 posle produžetka (24:25, 19:16, 19:23, 18:16 – 17:16), u petom, poslednjem kolu B grupe prvenstva Evrope u Litvaniji.

Ovim rezultatom Srbija je zauzela drugo mesto u grupi, iza Francuske, i u narednu fazu takmičenja prenosi dva boda.

Utakmica je odigrana pred 2.500 gledalaca u Šaulej areni, a sudili su Hristos Hristodulu (Grčka), Srđan Dožaj (Hrvatska) i Reno Geler (Belgija).

Srbija: Teodosić 11 poena (7 as), Tepić 2, Rašić 11, Paunić, Bjelica 2, Marković 3, Savanović 10, Kešelj 25, Krstić 22, Perović 4, Marjanović, Mačvan 6.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Crnogorci izgubili od Bosne

Francuska: Noa 14 (9 sk), Batum 18, Sarafin 11, Albasi, Kalhudi 4, Parker 22, Traore, Pjetrus, De Kolo, Dijao 15, Šišambu, Želabal 11.

Derbi poslednjeg kola B grupe po svemu viđenom je opravdao očekivanja, a pitanje pobednika rešeno je, kako i dolikuje u ovakvim mečevima, u “triler” produžetku.

Iako je danas proslavio 28. rođendan Duško Savanović će ovaj dan pamtiti po lošem. Novi igrač Efesa imao je 2,7 sekundi pre kraja produžetka priliku da donese pobedu Srbiji, ali je iz neposredne blizine promašio.

Povezana vest:  Čabarkapa:Borićemo se, ABA zaslužuje dva mesta u Evroligi

Uprkos porazu, ostaje utisak da bi ove dve selekcije mogle da se sastanu u samoj završnici šampionata, kada se bude odlučivalo o medaljama.

Francuska će u drugu fazu ući sa maksimalna četiri boda, dok će Srbije preneti dva boda. Srbija, Francuska i Nemačka će se iz B grupe u drugoj fazi “ukrstiti” sa Španijom, Litvanijom i Turskom.

“Trikolori” su u večeras bili za nijansu bolji tim, iako se mora priznati da nisu imali sreću u završnici regularnog toka, kada je Toni Parker pri rezultatu 80:80 promašio šut za pobedu.

Povezana vest:  Partizan slavio u Zagrebu protiv Cedevite

Cela utakmica protekla je u rezultatskoj “klackalici”, a Srbiji nije pomogla ni odlična partija Marka Kešelja koji je ponovo odlično šutirao za tri poena – 9/7.Parker još jednom je potvrdio da je jedan od najboljih evropskih igrača i sa 22 poena nosio je svoj tim do pobede. Ovaj igrač je i pred kraj produžetka realizovao oba penala kojima je postavio konačan rezultat.

Sutra je na šampionatu Evrope u Litvaniji slobodan dan, a takmičenje u drugoj fazi počinje u sredu.