Ivkovic_srb_ita

EP LITVANIJA 2011

Posle meča sa Francuskom, Dušan Ivković: Odlučio poslednji detalj!

 

– Odigrali smo veliku utakmicu, koju smo na žalost izgubili, a koju je odlučio bukvalno poslednju detalj, šut koji smo želeli da imamo. Bio je ovo odličan meč sa 27 proemena u vođstvu i čak 21. izjednačenjem – bile su prve reči selektora reprezentacije Srbije, Dušana Ivkovića, posle meča sa selekcijom Francuske.

Selektor reprezentacije Srbije smatra da su pitanje pobednika presudile atletske sposobnosti igrača selekcije Francuske, njihovi skokovi u napadu i iznuđene greške našeg tima:

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Zvezda prošla u Top 16, Laboral slavio u Istanbulu

– Francuzi su imali 13 ofanzivnih skokova, isto toliko drugih napada, posle kojih su postigli 11 poena. Takođe uspeli su da nas nateraju na 18 izgubljenih lopti što im je donelo još 12 poena. Prvi put na šampionatu imali smo odličan šut, pogodili 11 šuteva za tri poena, uz procenta šuta od 48 odsto. Takođe, dobro smo šutirali i za dva poena, 53 odsto. Međutim, ofanzivni skok rivala i naše greške odlučile su pobednika.

Povezana vest:  Olimpijakos posle produžetka pobedio Neptunas u gostima

Dušan Ivković veruje da će njegovi izabranici naći snage da prebole ovaj poraz i budu još bolji u narednim mečevima:

– Igračima nemam šta da zamerim. Borili su se, dali sve od sebe. Teško im je pao poraz. Međutim, ne smeju da klonu duhom, očekuje nas još dosta utakmica. Moramo se spremiti što bolje za sledeći duel, gde nas očekuje domaćin šampionata, selekcija Litvanije- zaključio je selektor Ivković.

Povezana vest:  22. KOLO NLB LIGE, Zvezda izgubila na gostovanju kod Cibone

Reprezentacija Srbije u utorak u 11 časova iz Šiaulaia putuje u Viljnus, gde se već nalazi tim menadžer Nebojša Ilić koji će organizivati sve tehničke detalje oko smeštaja i treniga našeg tima u drugoj fazi Eurobasketa 2011.