logo_ep_litvanija_2011

EP LITVANIJA 2011

Francuska u neizvesnom meču pobedila Tursku

 

Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je danas selekciju Turske sa 68:64 (12:14, 19:13, 26:17, 11:20), u utakmici 1. kola Grupe E druge faze Evropskog prvenstva u Litvaniji. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toni Parker sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije. Dvocifren broj poena za „trikolore“ postigao je samo još Nikolas Batum – 13.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, PARIZ, Vujošević ponosan na igrače!

Selekciju Turske predvodio je Hidajet Turkoglu sa 13 poena i osam skokova. Emir Preldžić ubacio je 11 poena, a sa „dabl-dabl“ učinkom istakli su se Ersan Iljasova, po 10 poena i skokova i Omer Ašik sa 10 poena i 11 skokova.

Turska je na poluvreme otišla sa prednošću od četiri poena, ali je Francuska u trećoj četvrtini preokrenula rezultat.  U neizvesnoj završnici utakmice presudilo je precizno izvođenje slobodnih bacanja Tonija Parkera.

Povezana vest:  Skupština ABA lige: Rasprava zbog FMP-a, bez Superkupa....

Francuska je prva na tabeli Grupe E sa tri pobede, dok Turska ima pobedu i dva poraza. Španija je danas bila bolja od Nemačke sa 77:68 i sada ima dve pobede i poraz, dok su Nemci na poslednjoj poziciji sa tri poraza.

Večeras u 20.00 sastaju se Srbija i domaćin Litvanija.