Ivkovic_srb_ita

EP LITVANIJA 2011

Dušan Ivković: Neočekivano loš dan

 

Selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, na konferenciji za medije posle utakmice sa Litvanijom, pokušavao je da nađe uzroke poraza našeg tima:

– Uprkos tome što imam veliko iskustvo, možda najviše od svih trenera na šampionatu, nisam očekivao da ćemo imati ovako loš dan. Nisam verovao da će tim biti bez reakcije, da ćemo primiti u prvom poluvremenu 54 poena, a da pritom razigramo litvanski tim koji je u prvom poluvremenu šutirao trojke 7-10. Pritom je naša osnovna ideja bila da agresivnom odbranom sprečimo njihovu realizaciju. Jednostavno nismo bili u stanju, bez obzira na sve pokušaje, koji su samo na momente imali efekta, kad smo prilazili na pet ili sedam poena razlike. Utakmica je bila atipična u odnosnu na dosadašnje. Više je ličila na prijateljsku, nego na meč u kojem treba uložiti mnogo reakcije i energije. Mi to večeras nismo imali, što je neobično i neočekivano- ocenio je selektor Ivković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanta pobedila San Antonio i izborila mesto u plejofu

Selektor reprezentacije Srbije, uporedio je duele sa Litvanijom i Nemačkom:

– Utakmica sa Nemcima bila je ključna u prvoj fazi šampionata. Tada smo u prvom poluvremenu primili samo 28 poena, večeras 54. Verovao sam da ćemo posle dana pauze doneti na parket dobru koncentraciju i energiju. Moramo da potražimo razloge zašto se to nije desilo i da budemo spremni za meč protiv Španije- zaključio je Dušan Ivković.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Hrvatska bolja od Ukrajine, u polufinalu EP