dusan_ivkovic_kzn_zira_2011

EP LITVANIJA 2011

Dušan Ivković: Odbrana ključ uspeha

 

Selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković i dan posle poraza od Litvanije, a u pripremi meča sa selekcijom Španije, analizirao je loše prvo poluvreme našeg tima i više od 50 primljenih poena u duelu sa domaćinom Eurobasketa 2011.

– Svaka utakmica se priprema u granicama realnih mogućnosti. Iskoristili smo slobodan dan za video analizu, gde smo posebno obratili pažnju na našu odbranu i veliki broj olako primljenih poena. Svesni smo svojih mogućnosti i vrlo dobro znamo da nismo tim koji može da igra na veliki rezultat. Mi smo tim koji može da pobedi sa 70 primljenih poena, da odigra dobre i kontrolisane utakmice. To protiv Litvanije na žalost nismo imali.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi izgubili, pobede Spursa i Seltiksa

Sledeći protivnik našeg tima, sutra od 14:30 časova je zvanični evropski šampion, selekcija Španije:

– Španija je tim sa kojim imamo verovatno najbolji skor u poslednje dve godine. Međutim, oni su jači nego što su bili u Poljskoj i Turskoj. Sada u timu imaju Pau Gasola, Kalderona i naturalizovanog Ibaku. Odlično nam je poznat njihov stil igre. Međutim, njihova osnovna karakteristika na ovom šampionatu je da ne igraju punom snagom. Kao iskusni, dominatni igrači, svesni svoje snage i kvaliteta, igraju taman onoliko koliko im je potrebno za pobedu. Maksimalno su odigrali samo protiv Litvanije, kad su posle samo nekoliko minuta rešili pitanje pobednika. Izgubili su od Turske u sledećem meču, ali tada nije igrao Gasol. Probaćemo na sve načine da ih iznenadimo. Svesni smo da nam je duel sa selekcijom Turske mnogo važniji, ali daleko od toga da ćemo u meču sa Španijom nešto da krijemo ili da se štedimo – najavio je selektor Ivković.

Povezana vest:  Gudurić: Došao sam u najveći turski klub

Aleksandar Rašić je na meču protiv Litvanije dobio jak udarac u leđa i nije danas trenirao što posebno brine selektora Ivkovića:

– Imamo evidentan problem. Rašić je ostao u hotelu sa velikim bolovima. Sinoć je bio na rentgenu, danas na magnetnoj rezonanci i prvi rezultati kažu da nije u pitanju teža povreda. To je veoma bitan igrač za našu rotaciju i uprkos svemu verujem da ćemo sutra biti spremni da odigramo kvalitetnu utakmicu – zaključio je selektor reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  NLB LIGA, Zvezde konačno pobedila, u Pioniru pala Cibona!