Ivkovic_srb_ita

EP LITVANIJA 2011, POSLE MEČA SRBIJA – ŠPANIJA

Dušan Ivković: Loš pristup utakmici

 

– Reći ću vam ono što sam rekao i igračima u svlačionici. Nije mi jasno da španski tim, sa igračima koji su osvajali NBA prstenove, šampionate Evrope i sveta, više poštuju nas, nego što smo mi poštovali njih. Milsim na odnos prema igri, koncentraciju, želju, donošenje odluka na terenu… Sve je bilo na strani selekcije Španije – istakao je selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković u obraćanju novinarima na medijskoj konferenciji posle duela sa selekcijom Španije.

Povezana vest:  Poznati učesnici finalnog turnira Red Bull King of the Rock

Tražio je selektor Ivković uzroke poraza i loše igre protiv zvaničnog šampiona Evrope:

– Tehnička pravila igre i koncentracija igrača su naš najveći problem. Ne mogu da verujem da se posle dogovora na poluvremenu, da probamo da dobijemo drugi deo utakmice, smanjimo zaostatak na 12 poena razlike, a zatim dozvolimo Španiji da napravi seriju 14:0, a da pritom ne izađemo iz bonusa. To su neke stvari koje moramo što pre da rešimo. U prethodna tri meča na velikim takmičenjima, imali smo skor 2-1 protiv Španaca, igrali dobru košarku na tim mečevima, ali ne verujem da je to razlog lošeg mentalnog pristupa utakmici.

Povezana vest:  16. kolo NLB lige, Zvezda nema prava na poraze

Sledi utakmica se selekcijom Turske, presudni duel u borbi za plasman u četvrtfinale Eurobasketa 2011.

– Imaćemo veliku šansu protiv reprezentacije Turske. S obzirom na sastave timova, kvalitet i formu, verujem da bi smo prihvatili da sami odlučujemo pitanje plasmana u četvrtfinale i dalju realizaciju našeg osnovnog cilja, plasmana na Olimpijske igre u Londonu. Samo nikako ne smemo da taj duel vidimo kao priliku da se revanširamo za poraz u polufinalu Svetskog prvenstva prošle godine. Ova utakmica igraće se u sasvim drugačijim okolnostima – zaključio je selektor Dušan Ivković.

Povezana vest:  Srbija u kvalifikacijama za Eurobasket 2013