trening_lit

EP LITVANIJA 2011

Košarkaši Srbije produžili boravak u Viljnusu

 

Košarkaška reprezentacija Srbije produžila je boravak u Viljnusu kako bi stručni štab na čelu sa selektorom Dušanom Ivkovićem odgledao poslednji meč četvrtfinalne F grupe između Rusije i Makedonije. Košarkaši su danas trebali da otputuju u Kaunas gde će biti odigrana završnica prvenstva Evrope, ali je Ivković odlučio da odloži selidbu i na licu mesta vidi budućeg protivnika u četvrtfinalu.

Povezana vest:  Vukoičić: Svako pametan se zabrine zbog dva vezana poraza

Kapiten Srbije Nenad Krstić izajvio je da su Rusija i Makedonija ozbiljni protivnici i da našem timu neće biti lako u borbi za plasman u polufinale.

-Rusi igraju odličnu košarku, nisu slučajno jedina neporažena ekipa od početka šampionata. Makedonija nije košarkaška sila, ali više nije ni iznenađenje. Nadam se da smo u dosadašnjim utakmicama, sa teškim protivnicima “ispucali“ sve slabe igre na turniru i da ćemo bez obzira ko nam bude rival u četvrtfinalu, odigrati rasterećeno i borbeno – rekao je Krstić.

Povezana vest:  Grčka eliminisala Litvaniju u osmini finala

Naši košarkaši će danas imati lakši trening u teretani i slobodno poslepodne, dok će sutra u 11 čaosva otputovati u Kaunas, gde će biti smešeteni u hotelu „Europa Royal“.