Michael-Jordan

NBA liga kaznila Majkla Džordana sa 100.000 dolara

 

Postoje dva čvrsta pravila za vlasnike NBA klubova tokom lokauta, ne smeju javno da komentarišu pregovore i razgovaraju sa aktuelnim igračima u NBA ligi ili govoriti o njima. Slavni Majkl Džordan, vlasnik Šarlot Bobketsa, prekršio je oba.

Učinio je to Džordan dok je prošlog meseca dao intervju za Herald San iz Melburna. Tada je, između ostalog, rekao:

Povezana vest:  Džikić: Partizan ne sme nikoga da potceni

-Sistem koji smo do sada imali je slomljen. Imamo 22 ili 23 kluba koji gube novac. U ovom partnerstvu moramo da postignemo neku vrstu razumijevanja, odnosno omogućiti timovima sa manjim tržištem da ravnopravnije učestvuju u raspodeli prihoda. Mali klubovi moraju da budu ravnopravni patrtneri -rekao je, između ostalog, Džordan.

List je takođe nekadašnju zvezdu Čikago Bulsa upitao za Australijanca Andrea Boguta, centra Milvoki Baksa i najistaknutijeg australijskog košarkaša u NBA ligi.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan poveo sa 1:0 u finalnoj seriji protiv Hemofarma

-Imamo u NBA ligi zviezde poput Boguta, koje imaju pravo na određene uslove. Ipak, klubovi sa malim tržištem teško mogu da prave tim oko takvih zvezda.

ESPN je javio da je Džordan kažnjen sa 100.000 dolara. PR NBA lige Tim Frenk potvrdio je da je vlasnik Šarlot Bobketsa kažnjen, ali je odbio da komentariše iznos kazne, “jer liga to ne čini“.

Povezana vest:  Alimpijević: Mnogi žele da sklone Zvezdu sa prvog mesta