Srb Tur Pozdrav navijacima

EP LITVANIJA 2011

Tepić: Rusija favorit, ali mi smo u prednosti

 

Košarkaški reprezentativac Srbije Milenko Tepić ocenio je danas da je Rusija favorit u utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva, ali da je njegov tim u psihološkoj prednosti jer je već protiv Turske izdržao igranje pod velikim pritiskom. „Gledano sa te strane, u maloj smo psihološkoj prednosti. Za nas je meč protiv Turske bio eliminacioni, a Rusi će se sa takvim pritiskom boriti prvi put. Ipak, jedina su neporažena ekipa na šampionatu i prepuštam im blagu ulogu favorita. Međutim, verujem da možemo da ih pobedimo i plasiramo se u polufinale“, rekao je Tepić za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KŠ).

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend u finalu Konferencije

Tepić je kazao da dobro poznaje sledećeg protivnika na šampionatu.

-Igraju specifično, sa samo jednim klasičnim centrom, ali zato imaju nekoliko odličnih igrača na pozicijma tri i četiri. Uglavnom se brane zonom, koju njihov selektor Blat godinama forsira. Imaju visinu, samopouzdanje, fizički deluju sjajno, ali siguran sam da su ekipa protiv koje možemo da se borimo za pobedu – naveo je Tepić.

Povezana vest:  Bertomeu o ljutnji Partizana: Svi smo gubitnici

Srbija je osvojila četvrto mesto u E četvrtfinalnoj grupi sa dve pobede i tri poraza, dok je Rusija bila prva u F grupi sa učinkom 5-0.