ALEKSANDAR_CVETKOVIC_CZ_VIZURA

Trofej Zvezdi na turniru Mega vizura

 

Crvena zvezda trijumfovala je na turniru Mega Vizura koji se prethodna dva dana igrao u dvorani Vizura sport u Zemunu. Crveno-beli su u finalu pobedili rusku ekipu Nižnji Novgorod 76:71. Trijumf je bio potpun s obzirom da je Nemanja Nedović proglašen za najboljeg igrača ovog turnira.

Rusi su bolje počeli finalni meč konstantno održavajući prednost. Od starta se videlo da je Nižnji najbolje fizički pripremljena i najkvaliteznija ekipa sa kojom je Zvezda odmeravala snage u dosadašnjem toku pripremnog perioda. Rusi su igrali veoma agresivno, često na granici faula što im je donelo osam poena prednosti (29:21).

Povezana vest:  Džikić: Da igramo sa istom energijom kao Šarlroa

Međutim, crveno-beli su odgovorili istom merom pa su brzo stigli do izjednačenja (31:31), potom i vođstva (34:36). Dugo se potom igralo koš za koš, ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi na kraju treće deonice Pešićevi izabranici stekli pet poena viška (57:62).

Ruski tim je početkom poslednjeg kvartala prišao na poen minusa, ali još jednom su košarkaši Crvene zvezde pokazali karakter i zaigrali najbolje kad je bilo najpotrebnije. Četiri minuta pre kraja crveno-beli imali su osam poena viška (64:72) što im je omogućilo da meč rutinski privedu kraju.

Povezana vest:  Nikola Janković novi košarkaš Mega Leksa

Nižnji Novgorod – Crvena zvezda 71:76 (22:17, 21:25, 14:20, 14:14)

Nižnji Novgorod: Baranov 3, Vždihalkin, Ivanov 9, Ignerski 13, Ivlev, Bremer 12, Neljubov 8, Matejunas, Protic 18, Panin 2, Stepanenkov 5, Saveljev, Kirdjackin.

Crvena zvezda: Čović 10, Cvetković 7, Marković 8, Ilić 1, Lazić, Tubak 5, Smiljanić, Nedović 17, Subotić 3, Radetić 4, Milutinović 17, Lešić 4.

Povezana vest:  Vujošević: Zaslužen poraz, izvinjavamo se navijačima

PESIC_I_IGRAC