ep_kosarka_slovenije_2013

Srbija u kvalifikacijama za Eurobasket 2013

 

Reprezentacija Srbije učestvovaće u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine. FIBA Evropa objavlila je sistem takmičenja za sledeći Eurobasket, po kome osam selekcija ima obezbeđeno učešče, dok će se 30 reprezentacija boriti u kvalifikacija sledećeg leta za preostalih 16 mesta.

Direktan plasman za Eurobasket 2013. godine obezebedili su organizator šampionata Slovenija, domaćin Olimpijskih igara 2012. Velika Britanija i prvih šest ekipa sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Litvaniji (Španija, Francuska, Rusija, Makedonija, Litvanija i Grčka).

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Srbija večeras protiv Litvanije za bronzanu medalju na SP

Pored reprezentacija Srbije za Evropsko prvesntvo u Sloveniji boriće se još 29 selekcija: Nemačka, Finska, Turska, Gruzija, Hrvatska, Bugarska, Izrael, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Crna Gora, Letonija, Belgija, Portugal, Mađarska, Estonija, Holandija, Austrija, Luksemburg, Švedska, Azerbejdžan, Belorusija, Rumunija, Albanija, Češka, Švajcarska, Slovačka i Kipar.

Ovih 30 reprezentacija biće podeljeno u šest grupa, a plasman na Eurobasket 2013, izboriće sve prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Srbija pobedila Australiju, plasirala se u osminu finala