uros_nikolic_kk_cz

Nikolić: Partizan jeste jak, ali videćemo se na terenu

 

Košarkaš Crvene zvezde Beograd Uroš Nikolić izjavio je danas da je Partizan doveo dobra pojačanja pod košem, ali da će teren pokazati pravu jačinu najvećeg rivala.

-Partizan je doveo zvučna pojačanje, ali ni mi nismo bez kvaliteta.I ći ćemo korak po korak, ne možemo ništa da obećamo, sem sistema – krv, suze i znoj.. Videcehmo da li će to biti dovoljno – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Dušan Duda Ivković - legenda Radničkog i evropske košarke

On će uz Mileta Ilića, Petra Popovića i mladog Dragana Tubaka činiti centarsku liniju „crveno-belih“ na koje trener Svetsilav Pešić može da računa. Nikolić je na otvaranju „Red star šopa“ na Obilićevom vencu dodao da se odlično oseća posle povrede zbog koje je više od dva meseca bio van parketa.

-Pre dve nedelje sam počeo da treniram i sada radim sa kondicionim trenerom. Pauza je bila duga, ali nisam ispao iz forme i to me posebno raduje. Nadam se da ću se uskoro priključiti ekipi – rekao je 24. godišnji košarkaš.

Povezana vest:  Vlada Jovanović: Snaga i motiv uvek moraju da budu na nivou

Nikolić igra na poziciji centra. Karijeru je počeo u Slogi iz Batočine, nastupao je za Zastavu iz Kragujevca, Hemofarm, Mega Ishranu i Krku iz Novog Mesta, sa kojom je 2010. osvojio slovenčki šampionat.  Prošle sezone u dresu Crvene zvezde Nikolić je u Jadranskoj ligi u prosečno postizao 8,7 poena i 5,6 skokova, dok je u domaćem šampionatu beležio 16,8 poena i 7,1 skokova. Momak iz Kragujevca igrao je u mladoj reprezentacije Srbije, koja je 2007. godine u Gorici osvojila zlato.

Povezana vest:  Partizan pobedio u Podgorici i otišao na završni turnir