pesic_i_igraci_zlatiborBavarci stižu u ponedeljak

Prijateljski meč sa minhenskim Bajernom na kome će biti promovisan novi tim Crvene zvezde i ujedno generalna proba za start nove sezone i duel sa Hemofarmom se polako bliži. Utakmica, koja će imati humanitarni karakter jer će deo prihoda od prodaje ulaznica biti usmeren u akciju Bitka za bebe – heroji ne mogu sami, zakazana je za 5. oktobar u dvorani Pionir od 21 sat.

Bavarci u Beograd stižu u ponedeljak u kasnim večernjim satima, a o gostovanju Bajerna u glavnom gradu Srbije govorio je Marko Pešić, dirketor kluba:

– Iako nam u ponedeljak počinje Bundes liga gde u prvom kolu igramo sa Bonom, rado smo se odazvali pozivu. Smatramo da je projkat u koji je ušla Crvena zvezda dosta sličan našem. Oba tima su praktično na početku, imamo iste, crveno-bele dresove tako da sam siguran da će ovo biti jedna mnogo lepa priča – kaže Marko Pešić.

Povezana vest:  Košarkaši Metalca izgubili od Cedevite u Zagrebu

Iako će utakmica biti prijateljska i imaće humanitarni karakter, daleko od toga da će biti revijalna. Bajern ima i te kako kvalitetan tim, a u ovu sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Sve to garantuje pravi košarkaški spektakl i predstavlja najbolju pozivnicu za sve pristalice crveno-belih da ispune dvoranu Pionir:

– Samo ime Bajern sa sobom nosi veliku ambiciju i to je nešto što nas obavezuje. Cilj nam je pre svega da se plasiramo u plej-of Bundes lige, a potom možda napravimo i neko veće iznenađenje. Imamo manjih problema, jer je ekipu napustio američki centar Ford, reprezentativci i trener Bauerman posle učešća na Evrobasketu su se priključili ekipi pre desetak dana tako da će nam i meč sa Zvezdom poslužiti za što bolje uigravanje. Međutim, moram da priznam da se ove sezone od nas očekuju pobede.

Povezana vest:  NLB REGIONALNA LIGA, Partizan siguran protiv Zagreba

Po ko zna koji put Marko Pešić će za protivnika imati oca Svetislava. Međutim, ovog puta u tom duelu imaće i podršku zeta Jan-Hendrika Jagle:

– Moraću da zamolim tatu da nas ne pregazi, da malo popusti i smanji gas koliko je to moguće – u šali kaže Marko i dodaje: – Imamo informaciju da će doći dosta navijača tako da neće biti nimalo lako uz takvu podršku sa tribina kakvu ima Zvezda. Igrao sam mnogo puta protiv mog oca, ali sam siguran da će ovog puta bar za mene biti mnogo laskše. To kažem zbog činjenice da neću biti na parketu, već ću sve posmatrati pored terena.

Prvog operativca Bajerna posebno raduje činjenica da će deo prihoda od prodaje ulaznica biti uoptrbljen za kupovinu inkubatora za bebe:

Povezana vest:  Zvezda povela protiv Partizana u polufinalu plej-ofa

– Fudbalski klub Bajern Minhen je posebno poznat kao socijalno angažovan kolektiv. Nama je veliko zadovoljstvo da ćemo biti deo humanitarne akcije Bitka za bebe. Nadamo se da je utakmica dovoljno atraktivna da privuče veliki broj gledalaca čime bi se skupila što veća novčana sredstav – zaključio je Pešić.

Ulaznice za ovaj meč koštaju 200 (tribine), 300 (parter), 500 (plava i 700 dinara (bela loža). Karte se u subotu 1. oktobra mogu nabaviti na stadionu FK Crvena zvezda od 11 do 18 sati. Od ponedeljka do srede prodavaće se u prostorijama Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu, a na dan utakmice ulaznice će se prodavati na blagajni Pionira od 16 do 21 sat.