dusan_kecman_kos_par_soloKUP RADIVOJA KORAĆA

Partizanov prvi trofej

Partizan – FMP 72:62

 

 

Osvajač Kupa radivoja Koraća u 2010 godini su košarkaši Partizana. Utakmica važna za obe ekipe, počela je nervozno, sa puno grešaka i prekršaja na obe strane, ipak, Partizan je, ukoliko se dva poena uopšte mogu nazvati prednošću, bolje priveo prvu četvrtinu kraju trojkom Kecmana i dobrim šutom Đokića za dva poena.

Ni druga četvrtina nije donela nikakve promene u igri. Obe ekipe igrale su čvrste odbrane, koje su prouzrokovale i puno grešaka u napadu, pri čemu je Partizan, kako je vreme odmicalo, loptu sve više spuštao na MVP-a prvog dela sezone u Evroligi, tek oporavljenog Aleksa Marića.

Povezana vest:  Francuz Vesterman novi igrač Partizana

Takva igra dovela je Partizan u situaciju da kontroliše meč, ali ne i da se odlepi na više od četiri ili pet poena prednosti.

Tek trojkom Mitrovića, minut pre kraja druge četvrtina Partizan je uspeo da se odlepi na šest poena razlike, što je trajalo svega desetak sekundi, jer je Filip Čović vratio FMP na svega tri poena zaostatka.

Povezana vest:  Spektakl povodom 20 godina od zlata na EP u četvrtak

I u trećoj četvrtini obe ekipe igrale su silovitu odbranu, a u igri sa puno promašaja, u početku se, bolje snaša FMP, pa je u jednom trenutku poveo i sa pet poena razlike.

Početkom četvrte četvrtine serija Partizana, po dva poena Mekejleba i Marića i, konačno, posle pet promašaja, trojka Božića odveli su „crno-bele“ na osam poena prednosti.

Posle poena Raduljice, Kecman je pogodio dve trojke u dva napada i prednost podigao na 12 poena.

Te dve trojke Kecmana su i odlučile utakmicu jer, posle Partizanove serije, igrači FMP-a nisu uspeli da pronađu odgovor, pa je prednost „crno-belih“, iz naada u napad rasla.

Povezana vest:  Uprava NBA lige odobrila Džordanu kupovinu Šarlot Bobketsa

„Crno-beli“, kao uostalom i u prethodne dve utakmice, pobedili su Hemofarm u „infarkt“ završnici, i kaao apsolutni favoriti čekaju finalnu utakmicu protiv FMP-a, koji je, u jednako uzbidljivom polufinalu bio bolji od kragujevačkog Radničkog.

Jedina mrlja tokom celog turnira dogodila se pred kraj utakmice. Naime,  Duško Vujošević, streg crno belih molio je publiku, putem razglasa, u niškom Čairu da ne proziva Nebojšu Čovića, vlasnika FMP kao ni njegovu porodicu.