lester_meecaleb_kk_partizanKUP RADIVOJA KORAĆA

Partizan silnim finišom do prvog trofeja u sezoni

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Nišu ekipu FMP-a sa 72:62 (18:16, 16:15, 16:18, 22:13) i odbranili titulu šampiona u Kupu Radivoja Koraća.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Lester Mekejleb sa 16 poena, dok je Dušan Kecman dodao 14, a najkorisniji igrač turnira Aleks Marić 10 za Partizan, koji je osvojio 11. titulu u nacionalnom Kupu, računajući i bivše države.

Najbolji igrač finalnog meča bio je Miroslav Raduljica, strelac 18 poena za FMP, koji nije uspeo da se peti put okiti trofejom osvajača Kupa.

Izostala je podrška Raduljici, iako konačan rezultat ne prikazuje realan odnos snaga na terenu. Partizan je, uprkos ubedljivoj razlici na kraju meča, do pobede stigao mnogo teže, pošto je FMP sve do poslednje četvrtine uspevao da se odupre aktuelnom šampionu Srbije.

Povezana vest:  Repeša se dogovorio sa Poljacima

Partizan je, doduše, vodio skoro celim tokom meča, ali najviše sa šest poena i to na samom početku 8:2. Prednost Partizana pred početak poslednje deonice iznosila je samo jedan poen – 50:49.

Ispostavilo se, ipak, da FMP nije bio kadar da na istom nivou odigra svih 40 minuta. Panteri su u prvih pet minuta poslednje deonice postigli samo dva poena, oba sa slobodnih bacanja.

Partizan je to iskoristio i predvođen u tom periodu raspoloženim Kecmanom, koji je postigao dve izuzetno važne trojke, pobegao rivalu na 65:51.

Prednost Partizana kasnije je rasla i do maksimalnih 72:54, ali je FMP u finišu ublažio poraz.

Trener Partizana Duško Vujošević po završetku meča pohvalio je svoje igrače što su uspeli da odigraju kvalitetnu utakmicu samo dan posle sinoćnje borbe sa Hemofarmom u kojoj su imali 16 poena zaostatka, ali stigli do pobede.

Povezana vest:  Vujošević: Bilo nam je bitno da se dostojno oporostimo

„Protiv Hemofarma smo potrošili zadnje depoe snage, jer je to bila najteža utakmica. FMP je i išao na to, psihološki je dobro postavio meč, jer nisu imali šta da izgube. Ali uspeli smo“, istakao je Vujošević u izjavi za Radio televiziju Srbije.

Trener FMP-a Vlado Đurović zapitao se kakav bi rezultat meča bio da je vatrena publika u niškoj dvorani Čair bila na strani njegove ekipe i da panteri imaju američke košarkaše u svojim redovima.

-Ponosan sam na moje igrače. Igrali su koliko su mogli, ali su pali u završnici. Objektivno smo i imali teži raspored od Partizana, a oni su imali pomoć publike, Mekejleba i Robertsa – rekao je Đurović.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije pobedile Crnu Goru na kraju priprema

Kapiten Partizana Petar Božić ocenio je da se u prvom delu meča videla ogromna važnost meča zbog koje su obe ekipe igrale stegnuto.

-Na kraju smo, ipak, zasluženo slavili… Ali nama tek slede prave stvari, odbrane drugih trofeja – kazao je Božić, podsetivši da Partizan u nastavku sezone treba da odbrani i titule šampiona Srbije i Jadranske lige, kao i da nastavi takmičenje u Evroligi.

Dvorana: Čair u Nišu;

Gledalaca: oko 4.000;

Sudije: Belošević, Jovčić, Nešković.

Partizan: Roberts 4, Sinovec, Mekejleb 16, Kecman 14, Milošević 5, Rašić 6, Mitrović 3, Božić 3, Marić 10, Veseli 1, Đekić 2, Vraneš 8.

FMP: Čović 6, Stefanović 6, P. Stamenković, Lazić 5, Raduljica 18, Protić 5, Musli 2, Jeremić 5, Samardžiski 7, Radetić, Dimić 5, S. Stamenković 3.