zvezda_bajern

Zvezda bolja od Bajerna pred 7.000 navijača u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde Beograd pobedili su večeras u prijateljskom meču nemački Bajern iz Minhena sa 80:55 (26:11, 17:22, 17:9, 20:13).

Utakmica je imala i humanitarni karakter jer će deo prihoda biti uplaćen u akciji „Sve za bebe“ za kupovinu novih inkubatora u Srbiji.

Utakmica je odigrana u prepunoj dvorani Pionir, pred više od 7.000 gledalaca, a sudili su Milija Vojinović, Branislav Mrdak i Branislav Jevtović.

Povezana vest:  KK Zvezda: Besplatno za dame protiv Krke

Crvena zvezda: Čović 10, Cvetković 6, Marković 9, Ilić 6, Lazić 5, Nedović 6, Smiljanić, Tubak, Lešić, Subotić 6, Nikolić, Radetić 2, Morison 17, Milutinuvoć 4, Popović 9.

Bajern: Valas 11, Haman 1, Švetem 12, Nađfei 1, Pol, Bosker 3, Radosavljević 9, Gensbrou 2, Grin 8, Pumke, Jagla 8.

Spektakularan početak nove Crvene zvezde pod dirigentskom palicom Nebojše Čovića i Svetislava Pešića.

Malo je reći da je generalna proba protiv nemačkog Bajerna iz Minhena uspela, sve je bilo kako navijači crveno-belih mogu da požele, od prepunih tribina, do igre mladog tima, čvrste odbrane, raznovrsnog napada i velike borbenosti.

Povezana vest:  Saša Ðorđević sledeće nedelje postaje selektor Kine?

Gosti iz Bavarske kao da su se uplašili atmosfere u dvorani ili možda nisu očekivali da bude tako „vruće“ u jednom prijateljskom meču.

Sve što su uspeli da urade bilo je da povedu sa 1:0. Posle toga na terenu je postojao samo jedan tim, predvođen vrlo temperamentnim Amerikancem Adam Morisonom.

Nekadašnji član La Lejkersa odmah se nametnuo kao vođa nove Zvezde, ali je odličan utisak pokvario u 35. minutu kada je došlo do koškanja sa mladim Srbinom iz Bajerna Bogdanom Radosavljevićem, posle čega su obojica završili na tuširanju.

Povezana vest:  NLB LIGA, Jovanović: Moramo da zbijemo redove i pobedimo Hemofarm

Crvena zvezda prvi zvanični meč u novoj sezoni igra u subotu od 18.15 časova u Pioniru protiv Hemofarma, u prvom kolu Jadranske lige.

……….