zeljko_lukajic_trener_hemofarm

Lukajić: Hemofarm ove seznone ulaže u budućnost

 

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić izjavio je danas da njegov klub ove sezone neće jurišati na osvajanje trofeja, kao ranijih godina, već da će ulagati u budućnost.

-Ove godine smo imali velike kadrovske promene, a s obzirom na ekonomsku situaciju pažljivo smo birali pojačanja i zadovoljan sam kako smo to uradili. Nadam se da će mladi momci znati da iskoriste ovu šansu i da će napraviti karijere, kao što su to učinili mnogi pre njih igrajući za Hemofarm – rekao je Lukajić na predstavljanju tima za narednu sezonu.

Povezana vest:  Ivanović: Bez prave odluke u odlučujućim trenucima

On je dodao da je atmosfera u ekipi odlična i da mladi igrači imaju punu podršku iskusnijih kolega.

-Moj glavni zadatak ove sezone biće da ne dozvolim timu da padne duhom zbog rezultata, koji će se pojavljivati i da im iz dana u dan podižem samopouzdanje. Tražim da svi imamo razumevanja za te mlade igrače, pa čak i za iskusnije, jer će na njih pasti veliki deo tereta.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt opet bolji od Sakramenta

Direktor kluba Dušan Božović zatražio je strpljenje od navijača i javnosti, jer će u nastupajućoj sezoni najviše energije biti usmereno na razigravanje mladih igrača.

-Skoro svi klubovi u Jadranskoj ligi povećali su budžete, a mi smo ga smanjili za više od 50 odsto. To je uticalo na smanjenje naših ambicija, ali nećemo dozvoliti nikome da nas potceni – rekao je Božović.

Kapiten Vrščana Marko Šutalo smatra da tim, uprkos brojnim promenama, spremno dočekuje predstojeće izazove.

Povezana vest:  EVROLIGA, Sjajna atmosfera na meču Crvena zvezda - Lokomotiva

-U ovom trenutku na papiru ima dosta timova koji su jači od nas, ali mogu da obećam da ćemo u svaku utakmicu ući sa željom da pobedimo. Na to nas obavezuju rezultati Hemofarma iz prethodnih sezona, ali i sadašnji kvalitet igrača – istakao je Šutalo.

Hemofarm prvi put posle osam godina neće se takmičiti u Evropi, a sezonu otvara u subotu od 18.15 časova protiv Crvene zvezde u Beogradu.