aba_liga_logo

REGIONALNA LIGA

Zvezda izgubila u Podgorici

 

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u Podgorici ubedljivo izgubili od domaće Budućnosti sa 79:64 (17:23, 22:23, 28:5, 12:13) u utakmici drugog kola Jadranske lige. Crveno-belima je to prvi poraz u regionalnom takmičenju, a ujedno nisu uspeli da prekinu „crnu“ seriju u glavnom gradu Crne Gore, gde su poslednji put slavili 2004. godine, kada je trener bio Zmago Sagadin.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Majamija, Vašington bolji od Klipersa

Nakon dobro odigranog prvog poluvremena i vođstva Crvene zvezde od 46:39, ništa nije moglo da ukaže da će Beograđani doživeti potpuni „brodolom“ u nastavku. Baš to se i desilo, pošto su na terenu zamenjene uloge u drugom poluvremenu, a Budućost je gostima dozvolila da od 21. do 37. minuta postignu samo šest poena.

Uz tako „efikasan“ napad, izabranici Svetislava Pešića nisu imali šanse da dožive bilo šta drugo osim ubedljivog poraza i da pognutih glava napuste teren. Nikola Vučević predvodio je Budućnost sa 16 poena, a sledio ga je Bojan Dubljević sa 14 poena. U gostujućem timu Bojan Subotić postigao je 15, a Andreja Milutinović 13 poena.

Povezana vest:  NBA VESTI – LOK AUT, Igrači odbili 51 posto - sezona izgubljena!?

Rezultati i parovi drugog kola Jadranske lige

Hemofarm – Zagreb 80:77

Budućnost – Crvena zvezda 79:64

Sutra se sastaju:

Partizan – Helios

Cibona – Krka

Široki – Radnički

Ranije odigranio:

Zlatorog – Makabi 72:101