partizan_radnicki_pekovic
REGIONALNA LIGA
Partizan pobedio Radnički u Pioniru  
 
Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Radnički iz Kragujevca sa 77:70 (15:18, 19:16,
17:22, 26:16), u trećem kolu Jadranske lige.
U Partizanu Nikola Peković i Ejsi Lo imali su po 21 poen.
U timu iz Kragujevca Miljan Pavković odigrao je svih 40 minuta i imao 17 poena i sedam asistencija, a Dejvid Sajmon je zabeležio 17 poena i pet skokova.
Partizan je do pobede došao tek u poslednjih pet minuta utakmice, najviše zahvaljujući Lou, koji je postigao 15 poena u poslednjih pet i po minuta.
Radnički je uglavnom kontrolisao igru i rezultat više od 30 minuta iuglavnom je bio u vođstvu. Kragujevčani su kontrolisali reket i puštali Partizan da šutira spolja, ali je šampion bio jako loš u tom segmentu igre.
Crno-beli su u prvom poluvremenu šutirali 1/10 za tri poena. Za to vreme Pavković i Sajmon su pogađali koš, a uvek je neko iz ekipe gostiju vraćao svoj tim u prednost kada bi zapretili.
Lo je postigao 15 poena u poslednjih pet i po minuta, a pomogao mu je Peković sa četiri. Možda je utakmica mogla da ima drugačiji tok da su Stefan Birčević ili Danilo Mijatović pogodili neki od otvorenih šuteva na kraju.
Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je posle meča da može da bude zadovoljan samo pobedom.
-Radnički je rizikovao uskom odbranom i praktično nas je puštao da šutiramo spolja. Uz naš loš šut nismo mogli da napravimo neku razliku. Nismo igrali ni dobru odbranu u prvoj i trećoj četvrtini, primili smo nekoliko trojki u poslednjim sekundama. Upozoravao sam igrače na iskustvo Pavkovića i taj njegov ‘pik’, ali smo to ipak loše branili – rekao je Jovanović.
-Mogu da budem zadovoljan samo pobedom. Znam da su igrači hteli, ali ih je i zbunila ta odbrana – kazao je on.
Novinare je zanimalo i kakva je situacija sa dolaskom Milana Mačvana na pozajmicu iz Makabija.
-Nije tačno da je potpisao i nije tačno da smo se sve dogovorili… Mi smo zainteresovani za njega, ali pitaju se i on i klub koji kontroliše njegov ugovor. Teško je dogovoriti se sa tri strane. Znam da ne bismo imali vremena da ga uklopimo u sistem do četvrtka, ali ja sam spreman na taj rizik – rekao je Jovanović.
Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić rekao je da je njegov tim iscrpljen teškim gostovanjima, ali da su igrači uvek motivisani za Partizan.
-Partizan u Beogradu je uvek motiv više za sve igrače…Utakmica je mogla da ima i drugačiji tok da je Birčević pogodio jednu od tri čiste trojke. Borili smo se koliko smo mogli protiv tima koji ima visoke domete u Evroligi, gde očekujem da uđu među osam – rekao je Nikolić.
On je ocenio da Radnički uvek igra dobro protiv Partizana jer crno-beli ne brane najbolje igru dva-na-dva.
-Imamo Pavkovića i Sajmona, koje ja zovem (Džon) Stokton i (Karl) Meloun – uporedio je Nikolić svoje igrače sa jednim od najčuvenijih tandema u istoriji košarke.
Trener zvani „Muta“, koji je uvek spreman za šalu, nosio je na utakmici lakovane crno-bele cipele, a novinare je zanimalo da li je to učinio zbog navijača.
-Pa da, da mi ne viču više ‘mutava p….’….Ma to je visoka moda, ne razumeš ti to. San Remo stil – rekao je Nikolić i izazvao smeh u pres sali.

Povezana vest:  Jaramaz: Velika stvar, veoma smo dobri ove sezone