vlade_jovanovic_par_pro

EVROLIGA

Vlada Jovanović: Partizan ne može nikome da preti

 

Košarkaši Partizana počinju u četvrtak takmičenje u Evroligi utakmicom u Beogradu protiv Anadolu Efesa iz Istanbula, a trener Vlade Jovanović i kapiten Petar Božić obećali su samo da će njihov tim igrati najbolje što može.

-Neću da preterujem, ali neću da budem ni nepošten prema ljudima s kojima radim i prema navijačima i da kažem da ćemo proći u Top 16. Mi imamo obavezu da dobijemo samo Šarlroa, i to ne potcenjujući njihov kvalitet – rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

-Naravno, ja ne tražim alibi. Naše angažovanje će, nadam se, biti isto i na gostovanjima i kod kuće, ali uz našu publiku probaćemo da budemo bolji nego što jesmo, a da li će to biti dovoljno – videćemo. Besmisleno je da pretimo ekipama u grupi – kazao je trener šampiona Srbije i regiona.

Povezana vest:  Lijetvus Ritas izborio učešće u Evroligi

Partizan će igrati u Grupi C s velikanima Makabijem i Real Madridom, ali i sa Anadolu Efesom i Armanijem, ekipama koje su ovog leta potrošile desetine miliona evra na pojačanja, kao i sa belgijskim prvakom, koji je došao iz kvalifikacija.

-Isto pričam od izvlačenja grupa pre tri meseca. Naša grupa je sigurno najjača u Evroligi, a sada je još jača nego što je bila tada. Dogodio se ‘lokaut’, a većina NBA igrača završila je u našoj Grupi – objasnio je Jovanović.

Prvi protivnik Partizana u Evroligi potrošio je mnogo u ovom prelaznom roku i sezonu počinje skoro potpuno iznova. Osim imena (nekada je bio Efes Pilsen), Efes je doveo 10 igrača, i novog trenera, nekadašnjeg igrača i legendu kluba Ufuka Saridžu.

Osim NBA igrača Saše Vujačića i Irsana Iljasove, ekipu su pojačali i Duško Savanović, član prvog tima Evrolige prošle sezone, kao i perspektivni hrvatski centar Stanko Barać. Tu su i dokazani evroligaški igrač i nekada član NBA Esteban Batista, zatim Ermal Kučo, Dogus Balbaj, ali i starosedelac i zaštitni znak kluba Kerem Tunčeri. Povrh svega toga, završni turnir se ove sezone igra u Istanbulu.

Povezana vest:  EVROLIGA, Krstić vodio CSKA do pobede u Pireju

-Znamo koji su nam dometi, a ne vredi pretiti nekoj od ekipa iz naše grupe, osim Šarlroa… Mediji i navijači su posle prva dva kola Jadranske lige (koja je Partizan dobio sa oko 30 poena razlike) digli prašinu i otežali nam posao. Doduše, mi smo navikli na pritisak, jer Partizan uvek ima najviše ambicije – rekao je Jovanović.

Neizbežno je bilo i pitanje o dolasku reprezentativca Milana Mačvana iz Makabija, koji se čeka od prošle nedelje. Trener je, međutim, odgovorio da nema ništa novo od nedelje, kada je rekao da se čeka dogovor tri strane.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dvejn Vejd: Ne znam gde, ali ću sigurno igrati ove sezone

-Ja sam kao na iglama. To je, doduše, dvosekli mač, jer ćemo na papiru biti kompletni, ali igrač će biti sa nama 120 minuta… Sve je isto, ništa nije potpisao, nisu stigli papiri. Ako se i dogovorimo, pitanje je da li će ti papiri stići na vreme – rekao je Jovanović.

Božić je rekao da je Efes favorit i da je grupa izuzetno jaka.

-Šta da kažem o kvalitetu protivnika, a da se ne zna do sada. Kada se uzmu u obzir ambicije, budžet, svakako je da je breme favorita na njima. Mi ćemo igrati u skladu sa svojim željama i ciljevima. U našoj hali ćemo imati prednost najbolje publike, a znamo i koje su nam ambicije – rekao je Božić.

Utakmica Partizan – Anadolu Efes igra se u četvrtak od 19.00 u hali Pionir.