pognute_glave_poraz

EVROLIGA
Jovanović: Nismo se snašli agresivnu igru Efesa
 
Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je posle večerašnjeg poraza od Anadolu Efesa sa 84:73, u 1. kolu Evrolige, da se njegovi igrači nisu dobro snašli i odgovorili na agresivniju igru protivnika.
-Drugo poluvreme oni su agresivno igrali, a mi se nismo dobro snašli. U prvom poluvremenu je bila lepa predstava sa obe strane i imali smo šta smo hteli. Posle smo imali problem sa odbranom – kazao je Jovanović novinarima u beogradskoj hali Pionir.
Trener crno-belih je istakao da je Partizan u drugom poluvremenu odbranu igrao „solidno“, ali se u napadu slabo snalazio.
-Pokušali smo da igramo agresivno na spoljne igrače, ali se onda njima otvorilo nekoliko lakih poena centara. To mi, ipak, nije smetalo koliko šutevi za tri poena i neki poeni u poslednjim sekundama napada. Pokušao sam sa rotacijom kompletnog tima, ali ni to nije uspelo – kazao je Jovanović.
On je ocenio da ovaj poraz može da bude opasan, ali da će njegova ekipa pokušati da pruži što veći otpor u narednim utakmicama.
-Trudićemo se da u sledećem kolu i narednim utakmicama odigramo što bolje. Ambicije su nam da budemo dostojni protivnici svima. Po budžetima sve ekipe, osim Šarlroa, imaju mnogo veći budžet od našeg – kazao je Jovanović.
Partizanov trener je dodao da Milanu Mačvanu ne može ništa da se zameri, jer je „praktično iz aviona došao na trening“.
-Ejsi Lou je dobar igrač i čovek, ali mu treba vremena da se uklopi na stil, jer se u NBA ligi igra totalno drugačija košarka nego ovde – rekao je Jovanović o učinku Amerikanca koji je večeras postigao šest poena i imao isto toliko izgubljenih lopti.
Jovanović je govorio i o igri košarkaša koji su došli iz domaćih klubova, a prvi put su nastupili u Evroligi.
-Njih smo doveli zbog njihovog žara i strasti prema igri. Oni to večeras nisu pokazali i ja im na tome malo zameram – rekao je Jovanović.
Trener Anadolu Efesa Ufuk Saridža rekao je da je utakmica protiv Partizana u Beogradu najvažnije gostovanje u Evroligi.
-Uvek je bilo teško ovde igrati, ovo je najvažnija utakmica u gostima u Evroligi. Mnogo puta smo igrali protiv Partizana. Čestitam svojim igračima – rekao je Saridža.
On je ocenio da je prevagu odnela igra Efesa u odbrani u drugom poluvremenu.
-U drugom poluvremeno smo u odbrani igrali veoma čvrsto. Ovo je novi tim, mnogo novih igrača i treba nam vremena. Nije lako da igramo zajedno, ali večeras smo igrali pametno. Ostvarili smo veoma važnu pobedu – istakao je trener Anadolu Efesa.
 
PHOTO: ataimages.rs 
Povezana vest:  Čović: Sezona nije završena, želimo domaću titulu