partizan_pozdrav_par_efes 

EVROLIGA
Košarkaši Partizana krive treću četvrtinu za poraz
Košarkaši Partizana složni su u oceni da je za večerašnji poraz protiv Anadolu Efesa u Evroligi najviše doprinela loše odigrana treća četvrtina, ali su svi rekli da će ekipa igrati mnogo bolje.
-Prelomila je treća četvrtina. Imali smo previše izgubljenih lopti, a Nikola Peković je dobio četvrtu ličnu grešku. Bilo je mnogo teško, igrali su agresivnu odbranu i udvajali su nas – rekao je plejmejker crno-belih Ejsi Lo.
Efes je pobedio večeras Partizan u Beogradu sa 84:73 u prvom kolu Evrolige.
Američki internacionalac prvi put igra košarku u Evropi, a večeras je bio slab, ali nije hteo svoj učinak da pripiše spoljnim faktorima, niti atmosferi.
-Nisam se uplašio i nisam imao tremu. Jednostavno, loše sam odigrao utakmicu… Istina je da se još navikavam na evropsku košarku, ali ima još mnogo da se radi – rekao je Lo, od koga su novinari morali da izvlače reči, pošto mu je poraz vidno teško pao.
Najefikasniji igrač meča bio je Nikola Peković koji je rekao da mu je žao što Partizan večeras nije pobedio.
-Prvo poluvreme smo dobro odigrali, ali je odlučila treća četvrtina. Probali smo da se vratimo, stigli smo do ‘minus devet’, ali je bilo kasno, pošto su oni već ‘ušli’ u šut – rekao je Peković.
-Šta je – tu je. Nezgodno je što nam je u prvom kolu došla ovako dobra ekipa, ali mi možemo mnogo, mnogo, mnogo bolje da igramo. To što ekipe iz naše grupe imaju mnogo NBA igrača nije prepreka ka pobedama – rekao je Peković.
Svoj debi u Evroligi u dresu Partizana zabeležio je i Miroslav Raduljica, koji je kazao da mu je žao i zbog navijača što ekipa nije pobedila.
-Žao mi je što nismo pobedili na početku Evrolige. Borili smo se koliko smo mogli, bez obzira na fenomenalnu publiku, koja nas je činila boljim nego što jesmo, barem mene jeste. Drugo poluvreme smo počeli sa padom energije i emocija, zbog čega pet minuta nismo dali koš. Da smo držali priključak, možda bi bilo drugačije – rekao je Raduljica.
Drugi reprezentativni debitant za Partizan bio je Milan Mačvan.
-Prvo poluvreme smo još i dobro odigrali. Oni su drugo poluvreme počeli mnogo agresivnije, umesto mi to da uradimo… Jesam pohvatao neke sisteme napada i odbrane, ali me čeka još posla. Imao sam I tremu – rekao je Mačvan.
Košarkaši Efesa rekli su da su došli sa namerom da budu koncentrisani na igru, bez obzira na glasnu atmosferu i pritisak sa tribina.
-Utakmica je bila napeta, a atmosfera je bila fenomenalna. Želeli smo samo da ne dozvolimo Partizanu da stekne prednos tu prvom poluvremenu i uspeli smo u tome. Presudilo je to što su oni imali koncentracije 25-6 minuta, a mi 37-8 – rekao je doskorašnji bek LA Lejkersa Saša Vujačić.
On je ocenio da je Efes igrao „pametno i kolektivno“, a istakao je I da mu je bilo uživanje da igra u Pioniru.
-Ne mogu da se porede atmosfere u NBA i ovde, nema šanse. Ovo je najbolja publika u Evropi i svakom košarkašu je lepo da igra u Pioniru, bez obzira na ubacivanje predmeta na teren – rekao je Vujačić.
Srpski reprezentativac iz Efesa Duško Savanović rekao je da je jako bitno što je njegov tim pobedio u prvom kolu i to na gostovanju, ali i da mu nije smetalo što je postao još jedan reprezentativac koga su vređali navijači Partizana.
-Ma ne smeta mi uopšte što su me vređali. Merilo je to što sam dobio aplauz na početku utakmice i to je to. Normalno je kad se utakmica zahukta i prorade emocije da me vređaju. Da neće možda da mi tapšu kad dam koš i viču ‘Savane majstore’? – rekao je on.
PHOTO: ataimages.rs 
Povezana vest:  Marjanović: Nisam želeo da budem samo visok igrač