filip_videnov_cz1Zvezda poražena uprkos dvocifrenoj prednosti

 

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u beogradskoj dovrani Pionir od Turk Telekoma sa 76:78 (13:26, 29:8, 22:20, 12:24) i u četvrtom kolu Grupe L pretrpeli prvi poraz u TOP 16 fazi Evrokupa.

Oliver Stević je postigao 18 poena i imao osam skokova za Zvezdu, koja je propustila šansu da praktično obezbedi plasman među osam najboljih timova takmičenja. Filip Videnov je ubacio 16 poena koliko i Majk Tejlor, ali uz šest skokova i četiri asistencije.

Najzaslužniji za prvu pobedu Turk Telekoma u Grupi L bio je Demond Malet sa 25 poena, dok je Lamejn Vilson dodao 15, a Ervin Dadli 12.

Povezana vest:  Đorđević: Nadam se da će Teodosić brzo na teren

Utakmica je odlučena u samom finišu, pošto je Zvezda u poslednju četvrtinu ušla sa vođstvom 74:64.

Prethodno je, uprkos očajnoj igri u prvoj četvrtini u kojoj je Malet sam postigao poen manje od crveno-belih, Zvezda vodila i sa 16 poena razlike – 58:42 u 26. minutu.

Domaći su, ipak, prerano počeli da slave, što je Turk Telekom iskoristio i serijom 10:0 zaostatak u 35. minutu smanjio na svega dva poena 69:71. Gosti su do preokreta stigli posle trojke Vilsona 47 sekundi pre kraja – 74:73.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Skola najbolji strelac, Ji najbolji skakač

Kapiten Zvezde Vuk Radivojević potom je 11 sekundi pre kraja pokušao za dva poena, ali je lopta pogodila obruč.

Ušlo se tako u penal završnicu u kojoj je Malet četiri puta bio precizan i postigao svoje jedine poena van linije za tri.

Zvezdi je za poslednji napad, pri zostatku 75:78, ostalo 5,6 sekundi, ali je Tejloru u trku pobegla lopta, pa šuta za tri poena i nije bilo, već samo novih slobodnih bacanja.

Tejlor je iskoristio prvo i promašio drugo bacanje, ali je lopta stigla do Nemanje Bjelice koji ju je u duelu sa protivničkim igračem ispustio, pa je ona završila u autu.

Povezana vest:  Ivković: Zaslužili smo pobedu

Bjelica je tražio faul, ali su sudije loptu dodelile Turk Telekom, pa su bodovi otišli za Ankaru.

Dvorana: Pionir; Gledalaca: oko 3.000;

Sudije: Jungebrand (Finska), Viklički (Češka), Laurinavičijus (Litvanija).

Crvena zvezda: Kešelj, Kikanović 2, Radosavljević, Rondović, Tejlor 16, Nedović, Stević 18, Radivojević, Videnov 16,, Štimac 9, Bjelica 9.

Turk Telekom: Lang 10, Erdogan, Vilson 15, Jarangume 8, Ačik 2, Bešok 2, Akpinar, Šenturk 4, Dadli 12, Sonkol, Malet 25.