inkubator

Košarkaši Zvezde donirali inkubator

 

Košarkaši Crvene zvezde posetili su danas beogradski Institut za neonatologiju i tom prilikom donirali inkubator, koji je kupljen u humanitarnoj akciji „Bitka za bebe“. Sredstva za kupovinu inkubatora marke „Isolette C2000“ skupljena su na košarkaškoj utakmici između Zvezde i minhenskog Bajerna, koja je 5. oktobra odigrana u „Pioniru“. Igrač Sava Lešić izjavio je da je srećan jer je „fantastična pozitivna energija te večeri pretočena u humani gest za one kojima je pomoć najpotrebnija“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Još jedna dobra partija Pekovića

-Naši navijači nam daju dodatnu snagu, kako na terenu, tako i van njega. Mi smo na ovaj način želeli da tu snagu darujemo onima koji danas vode herojsku borbu za život, a sutra će sve nas zameniti na terenu, tribinama ili u bilo kojoj drugoj sferi života – rekao je Lešić.

Direktorka Instituta za neonatologiju prof. dr Niveska Božinović Prekajski zahvalila se KK Crvena zvezda Beograd i svim ljudima koji su dali svoj doprinos u humanitarnoj akciji.

Povezana vest:  Pešić napustio Bajern, stiže Đorđević?

-Kao zdravstveni radnici koji se svakog dana bore za živote naših malih heroja, osećamo jak vetar u leđa kada vidimo koliko se ljudi odazvalo ovoj akciji – izjavila je Božinović – Prekajski.

Tokom nepuna dva meseca koliko traje akcija „Bitka za bebe“ prikupljena su sredstva za kupovinu 90 novih inkubatora.