vlada_jovanovic_par_krka

EUROLIGA

Vlada Jovanović: Nisam zadovoljan!

 

Ekipa Partizana nalazi se u Tel Avivu gde je odigrala prvu od dve utakmice protiv Makabija. Crno beli nisu uspeli da naprave brejk u drugom kolu Evrolige a Makabi je bio uspešniji i slavio u prvom duelu ove sezone sa klubom iz Humske. Crno beli su u četvrtoj deonici odigrali znatno bolje, ali to nije bilo dovoljno za preokret. Konačan rezultat u Tel Avivu 70:66 (19:12, 22:17, 15:11, 14:26). Ova dva tima će se ponovo sastati u okviru Regionalne lige već u subotu 29. oktobra.

-Ne mogu da budem zadovoljan utakmicom. Nismo ispunili dogovor koji smo napravili u pripremi za meč. A svaki dogovor je mnogo važan kada se radi o kvalitetnom protivniku koji igra nekonvencionalnu košarku, što znači mnogo zonskog presinga, meč-ap zone, prelazak u čoveka i iz toga dobro trčanje. Nešto što ne možete prečesto sresti, a po čemu su Blat i ranije Geršon poznati. Posebno kod kuće igraju na veliki broj poena i retko se dogodi situacija da se zadrže na 70 poena, kao što su sada. U tome smo uspeli, ali nismo ispoštovali druge zadatke, posebno u prvom poluvremenu. Izuzetno je bilo bitno da ne gubimo lopte u prenosu, a uz to smo krajem druge četvrtine zbog dekoncentracije dozvolili trojku, kada je zbog potpuno bespotrebne pomoći sam ostavljen Pnini. Ušli smo u treću četvrtinu sa dve-tri izgubljene lopte, što je njima dozvolilo veliku razliku. Pokušali smo kasnije i napadom i koncentrisanom i pristojnom odbranom da spustimo ritam, da uđemo u neizvesnu završnicu. Ali, za to nam je uz dobru odbranu, solidnu realizaciju u reketu i odličan skok u napadu, bio potreban neki šut za tri poena koji nije ušao. Sa ovim procentom šuta, bez obzira što sada piše 20 odsto, nismo mogli. Nismo ušli sa dovoljno vere u sebe, a bio nam je potreban i dobar šut za tri poena. U zadatku koji smo sebi zacrtali, da spustimo ritam, delimično smo uspeli, ali to nismo valorizovali kroz napad – rekao je posle utakmice Vlada Jovanović.

Povezana vest:  Bogdanović i Bjelica solidni u pobedi Kingsa, poraz Denvera

Sledi meč u Regionalnoj ligi 29. oktobra.

-Ostaje nam da se oporavimo i odmorimo, analiziramo ovu utakmicu jer nas sigurno čeka još teži meč protiv istog protivnika. Sigurno neće sebi dozvoliti da se u subotu zbog ove pobede opuste. Na isti način će doživeti taj meč, biće podjednako motivisani, ako ne i motivisaniji. Sada moramo da analiziramo greške i budemo bolji, trudićemo se u tome maksimalno – rekao je trener crno-belih Vladimir Jovanović.

Povezana vest:  NBA rezultati, nedelja 27. decembar