acie_law_par_sar
EVROLIGA
Partizan pobedio Šarlroa u Beogradu

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu belgijski tim Šarlroa sa 91:81 (22:17, 30:27, 21:26, 18:11), u trećem kolu C grupe Evrolige.

To je prva pobeda crno-belih u dosadašnjem delu takmičenja, nakon poraza od Efesa i Makabija iz Tel Aviva.

U narednoj utakmici Partizan se sledeće sedmice sastaje sa ekipom Reala iz Madrida, takođe u Beogradu.

Večerašnji meč odigran je hali Pionir pred 7.000 gledalaca, a sudili su Garsija Gonzales (Španija), Marek Cmikjevic (Poljska) i Elijas Koromilas (Grčka).

Povezana vest:  NBA VESTI, Prvi NBA "dabl-dabl" učinak Jana Veselog

Partizan: Lo 26 (7 asistencija), Kecman 7, Raduljica 1, Jaramaz, Lučić 7, Milosavljević 14, Katić, Božić, Čakarević, Mačvan 15, Anđušić, Peković 21.

Šarlroa: Hil 15, Velš 10, Hamilton 5, Grin 6, Oveneke, Ridik 10, Žadin, Malet 19, Penink, Morej, Begin, Šengelija 16.

Partizan nije blistao protiv predstavnika Belgije u elitnom takmičenju, ali ono što je najvažnije je da su crno-beli došli do prve ovosezonske pobede u Evroligi.

Povezana vest:  Milojević: Iskoristićemo šansu ako se ukaže

Odavno se zna da danas “svi igraju košarku”, a ekipa Šarlroa potvrdila je da pobeda u prošlom kolu protiv Efesa nikako nije bila slučajna i da će namučiti i ostale rivale u grupi.

Iako je Nikola Peković bio standardno dobar, epitet heroja večeri poneo je sjajni Ejsi Lo. Američki plejmejker je na sve moguće načine pronalazio put do koša Belgijanaca, ali je bio raspoložen i da razigrava saigrače.

Partizan jeste vodio tokom većeg dela meča, ali je Šarlroa u nekoliko navrata stizao do rezultatskog preokreta zahvaljući fenomenalnom šutu za tri poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma potpisala novi ugovor sa trenerom Bruksom

Pitanje pobednika definitivno je rešeno minut i 20 sekundi pre kraja kada je odlični Lo pogodio “trojku” za vođstvo Partizana od 91:81, što je izazvalo oduševljenje svih u hali.

Pored Loa i Pekovića, dobre partije kod domaćih pružili su još Milan Mačvan i Dragan Milosavljević.

Šampion Srbije sledećeg četvrtka u četvrtom kolu u hali Pionir dočekuje ekipu madridskog Reala.

 
PHOTO: ataimages.rs