svetislav_pesic_cz_zlatorog

Svetislav Pešić: Ranjeni lav je najopasniji!

 

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u glavni grad Hrvatske gde će u subotu od 20 sati u meču šestog kola ABA lige igrati protiv Zagreba. Crveno-beli će trenirati u Draženovom domu večeras u vreme odigravanja utakmice, a lakši šuterski trening zakazan je i za sutra u prepodnevnim satima.

Aktuelni šampion Hrvatske nije opravdao očekivanja na startu ove sezone, s obzirom da su popularni mravi u osam dosadašnjih utakmica pretrpeli čak sedam poraza. Posebno ubedljiva bila su poslednja dva neuspeha. U prošlom kolu ABA lige Zagrepčani su izgubili od Cedevite sa 46 poena razlike (97:51), dok su u minulom evroligaškom duelu sa moskovskim CSKA poraženi sa 42 poena razlike (47:89).

Povezana vest:  Milojević: Nadam se iznenađenju protiv Cedevite

I pored te činjenice trener Crvene zvezde Svetislav Pešić poziva na oprez:

– Zagreb je evidentno imao loš start, ali svima treba da bude jasno da je to tim koji je pravlajen za Top 16 fazu Evrolige i fajnal-for Jadranske lige. Njihova ekipa je sastavljena od veoma iskusnih igrača koji su igrali NBA, a većina njih ima i značajno Evrioligaško iskustvo. Svi ti igrači nisu bili samo članovi velikih klubova nego su bili i nosioci igre – počeo je priču Pešić i dodao:

– Ovaj tim Zagreba zaista ima veliki potencijal, ali im je sigurno potrebno vreme, tako da će u nastavku sezone igrati sve bolje. Jer, bez svake sumnje poseduju kvalitet. Za nas je nepovoljno to što igrači Zagreba i te kako imaju ponos i sigurno neće dozvoliti da im se ponove porazi koje su do sada imali. Zato nas čeka teška utakmica, jer je ranjeni lav uvek i najopasniji. Međutim, mislim da smo se dobro pripremili. Imali smo više vremena nego Zagreb koji je u Evroligi imao tešku utakmicu protiv CSKA. Otežavajuća okolnost za nas je i podatak da se posle dve propuštene utakmice zbog povrede u tim vraća Amerikanac Mej, koji je veoma važan za igru Zagreba i on će svakako biti dodatna briga za nas.

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 16, Rezultati utakmica, Olimpijakos, Makabi i Real idu dalje

O zdravstvenom biltenu u taboru crveno-belih Pešić je rekao:

– Mile Ilić neće igrati, još je pod terapijom, ali očekujem da će se priključiti ekipi za sledeću utakmicu. Bojan Radetić je takođe van tima, a on će u ponedeljak uraditi snimak magnetnom rezonancom, pa ćemo imati kompletan uvid u stanje njegove povrede. Ostali igrači su trenirali, neki manje neki više, ali će biti spremni za duel sa Zagrepčanima – zaključio je Pešić.

Povezana vest:  Vujošević nije zadovljan igrom, ali mu je drago

Zanimljivo je istaći da je Crvena zvezda najubedljiviju pobedu u Jadranskoj ligi ostvarila upravo u duelu protiv Zagreba. Bilo je to 13. novembra 2004. godine kada su crveno beli slavili rezultatom 113:71.