vlada_jovanovic_pozdravlja

EVROLIGA

Jovanović: Našli smo balans, nismo se lako predavali

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je da su crno-beli zahvaljujući velikoj hrabrosti večeras savladali madridski Real u četvrtom kolu C grupe Evrolige.

-Našli smo balans, jer se nismo lako predavali. Utakmicu smo dobili, jer su momci bili, pre svega, jako hrabri i izneli sve na svojim leđima. Publika je, kao i uvek, reagovala na pravi način i vratila nas na kolosek. Na kraju smo zasluženo pobedili ostavljajući svaki atom snage na terenu – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle pobede od 80:79 u Pioniru.

Povezana vest:  REGIONALNA ABA LIGA, Startuje regionalno takmičenje

On je priznao da ga je večerašnji meč podsetio na trijumf nad Barselonom 2010. godine, kada su crno-beli takođe odbranili poslednji napad rivala na utakmici.

-Mi smo ekipa koja jako dobro radi i ponaša se prema obavezama, svaki meč shvatamo ozbiljno. Dogovorili smo se da ćemo se boriti svih 40 minuita, što nije lako, pogotovo u Evroligi – istakao je Jovanović.

Povezana vest:  Stranci čine četvrtinu igrača u NBA ove sezone

Strateg Partizana dodao je i da se njegova ekipa, nakon dobrog početka, nije snašla u drugoj i trećoj četvrtini meča.

-Oni su u drugoj igrali daleko agresivnije. Nismo se snašli, ispadali smo iz kretnji, a oni su ušli u šutersku seriju – kazao je trener prvaka Srbije i Jadranske lige.

Trener Madriđana Pablo Laso rekao je da je Partizan bio bolji u trenucima kada se lomila utakmicu.

Povezana vest:  Čović: Budućnost ne sme da se ponovi

-Oba tima su odigrala odlično. Znali smo da će od početka biti teška utakmica. U prvim minutima dali smo prednost Partizanu, ali smo nakon toga promenili ritam. U odlučujućim trenucima detalji su napravili razliku, gubili smo neke lopte i omogućili Partizanu neke lake poene i skokove u napadu – rekao je Laso.