nba_novi_logo

NBA VESTI, LOKAUT

Ako igrači prihvate ponudu, sezona počinje 15. decembra

 

Nakon dva dana nove serije pregovora, poverenik NBA lige Dejvid Stern ponudio je Sindikatu igrača novi predlog kolektivnog ugovora koji će sledeće nedelje biti predstavljen igračkim predstavnicima svih ekipa.

Radi se verovatno o poslednjoj šansi da se spasi veći deo sezone u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Stern je potvrdio da će, ukoliko igrači prihvate ponudu koja predviđa podelu košarkaških prihoda 50-50, sezona početi 15. decembra i sastojaće se od 72 utakmice, dakle samo deset manje nego u normalnim okolnostima.

Povezana vest:  EVROLIGA, Real i Armani sigurni u prvom kolu Grupe C

-Ovo nije najbolja ponuda, ali imam obavezu barem je predstaviti našim članovima – izjavio je izvršni direktor Sindikata igrača Bili Hanter.

Dodao je kako će Sindikat pričekati do ponedeljka ili utorka kako bi okupio predstavnike svih ekipa u Nju Jorku. Opcije su prihvaćanje ponude većinom glasova, odbijanje ponude ili pokušaj nastavka pregovora s vlasnicima klubova.

Povezana vest:  EVROLIGA, Peković: Nismo rasterećeni, uvek idemo na pobedu

Stern je, poručio kako vlasnici više nemaju nameru da poboljšavaju ponudu igračima, odnosno u slučaju nove odbijenice Sindikata, sledeća će ponuda biti lošija od aktuelne. Tačnije, košarkaški prihodi bi se u tom slučaju delili u razmeru 53-47 posto, svakako u korist vlasnika klubova.