radnicki_zvezda_15_kolo

Radnički želi još jednu pobedu nad Zvezdom u Pioniru

 

Pomoćni trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Branko Maksimović rekao je danas da je cilj njegove ekipe da i treći put zaredom u Jadranskoj ligi pobedi Crvenu zvezdu u Beogradu.

-Radnički je još uvek nepobediv u Pioniru, oba puta smo pobedili tamo u okviru Jadranske lige. Očekujem da će opet biti neizvesno, da ponovo predstoji utakmica na jednu loptu. Trenutno su nam šanse 50-50, naizgled je njihova prednost što igraju na domaćem terenu, ali mi smo pokazali i protiv jačih rivala da na gostovanjima to ne utiče na nas – kazao je Maksimović.

Povezana vest:  EVROLIGA, Barselona pobedila Galatasaraj u gostima

Radnički je 2009. u Jadranskoj ligi u gostima pobedio Crvenu zvezdu sa 101:100, dok je prošle godine bilo 85:83 za Kragujevčane.

-U njihovim je redovima novi trener sa novom filozofijom. I Pešiću je potrebno vreme da igrači shvate šta se sve traži od njih. Poštujemo taj prepoznatljiv trenerski rukopis, jasno je kakav stil igre žele. U Beograd odlazimo bez respekta, probaćemo da ih tamo i treći put dobijemo. Radničkom treba jedan dobar ishod kao prekretnica – dodao je Maksimović.

Povezana vest:  Samardžić-Marković: Stečaj Crvene zvezde nije gašenje

Utakmica osmog kola Regionalne lige Crvena zvezda – Radnički igra se sutra od 17 sati u beogradskom Pioniru.