lebron_james_miami_heat

NBA VESTI
Džejms, Vejd, Entoni i Pol spremaju humanitarnu turneju
 
LeBron Džejms, Kris Pol, Dvejn Vejd i Karmelo Entoni, zvezde iz NBA lige, zaigraće na turneji koja će se sastojati od četiri utakmice pod nazivom Homecoming Tour.
Budući da se ne nazire završetak lokauta u NBA ligi, spomenuti All-Star igrači odlučili su otići kući i dovesti sa sobom svoje prijatelje.
Prva od četiri utakmice održat će se 1. decembra u Akronu (Ohajo), rodnom gradu 26-godišnjeg LeBrona Džejmsa. Nakon toga sledi utakmica 4. decembra u Nju Orleansu, pa 7. decembra u Čikagu, a kulminacija turneje biće susret 10. decembra u Ist Ruterfordu.
Spomenuta četvorica asova zaigraće u sve četiri utakmice, koje će imati i popratne sadržaje, kao što su obrazovne aktivnosti i klinike u svakom gradu. Prihodi s turneje biće namenjeni dobrotvornim udruženjima četvorice igrača, a sponzor turneje Google Plus će osigurati “stream“ uživo sa svake utakmice.
-To je nešto o čemu smo razgovarali kao igrači još davno. Imati priliku otići u te razne gradove iz kojih dolazimo, dovesti u njih košarku na visokom nivou  i oplemeniti celu priču humanitarnom komponentom u svakom gradu. Biće zabavno i baš se veselimo tome- izjavio je Dvejn Vejd.
Uz njega i Džejmsa, na sva četiri susreta bi trebao zaigrati i Kris Boš, treći član “velike trojke“ Majami Hita.
Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan pobedio Vojvodinu i overio prvo mesto u plej-ofu