muata_nikolic_1_zvezda_radnicki (13)

Nikolić: Lakše nam je kad igramo u gostima

 

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić izjavio je danas da njegovi izabranici osećaju strah kad igraju kod kuće i da ih opterećuje činjenica da još nisu zabeležili pobedu na domaćem parketu.

-Nervira me što kod igrača osećam veći strah kada igramo kod kuće i lakše igramo u gostima. Činjenica da nismo pobedili na našem parketu dodatno opterećuje igrače. Malo smo izgubili na samopouzdanjue, ali polako se dižemo – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Pero Antić - prvi Makedonac u NBA ligi

U devetom kolu regionalne Jadranske lige Radnički u nedelju dočekuje ekipu Zagreba, koja je juče u Evroligi savladala nemački Bamberg.

-Zagreb je evroligaš, veoma jak na svim pozicijama, a dobili su i pojačanje iz NBA lige. Imali su slab start sezone, ali sada su u dobroj seriji, dva puta su pobedili i u Evroligi, pa očekujem veoma tešku utakmicu – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  NLB LIGA, Pobeda Zvezde, poraz Cibone

On je dodao da će njegova ekipa „biti na konju“ ukoliko uspe da savlada tim iz prestonice Hrvatske. Prvu pobedu pred domaćom publikom očekuje i Amerikanac Majkl Skot.

-Igramo već četvrtu utakmicu na svom terenu i vreme je da slavimo. Kako sezona odmiče igramo sve bolje, ali nedostaje rezultat pred domaćim navijačima. Moramo da pronađemo put do prve pobede u Kragujevcu, ali biće teško – rekao je Skot.

Povezana vest:  Barsa bolja u klasiku, Makabi treći posle poraza PAO-a

Utakmica devetog kola Jadranske lige Radnički – Zagreb igra se u nedelju od 17 časova.