Magic_Johnson

Nakon 20 godina pauze vraća se Medžik Džonson
 
Nekada najbolji svetski košarkaš, danas 52-godišnji Irvin Medžik Džonson, ponovno će zaigrati košarku. Učestvovaće na egzibiciji koju 12. decembra u Vašingtonu organizuje predsednik SAD-a Barak Obama.
Legendarni igrač LA Lejkersa prekinuo je karijeru 1991. godine nakon saznanja da je zaražen virusom HIV-a. Nakratko se vratio takmičarskoj košarci kako bi 1992. godine nastupio na Olimpijskim igrama u Barseloni.
„Obama Classic“ egzibicija je u kojoj će najveće NBA zvezde igrati da bi aktuelnom predsedniku pomogli u izbornoj utakmici.
Utakmica koja se može uzeti kao All-Star dvoboj moći će pogledati za 100, ali i za 5000 doalra koliko košta mesto uz parket. Sav će prikupljeni novac otići na račun Demokratske stranke, te će se njime finansirati predsednička kampanja Baraka Obame, kojeg čeka borba za drugi predsednički mandat.
Nastupe su, osim Medžika, potvrdili Karmelo  Entoni (New York), Rej Alen (Boston), Kris Boš (Miami), Kevin Durant (Oklahoma City), Kris Paul (New Orleans) i Dvajit Hauard (Orlando).
Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Nemanja Nedović: Može još bolje, očekuje nas težak meč u Podgorici