vlada_djurovic_trener_kkfmp22. KOLO NLB LIGE

Đurović: Pobeda protiv Zadra uvertira za meč sa Zagrebom

 

Trener FMP Železnika Vlade Đurović rekao je danas da će njegovi košarkaši dati sve od sebe da pobede Zadar u Jadranskoj ligi i naprave dobru uvertiru pred duel sa Zagrebom u Evročelendž kupu.

-Zadar je odličan tim, nije imao obaveze u Evropi prošle nedelje i dolazi odmoran u Beograd. Potrebna nam je pobeda da bismo u odličnom raspoloženju dočekali Zagreb, u odlučujućem meču Evročelendž kupa. Iscrpljeni smo posle ubitačnog ritma u poslednjih desetak dana, ali se nadam da će ekipa pozitivno reagovati – rekao je Đurović.

Povezana vest:  Olimpijakos neće produžiti ugovor sa Janakisom

FMP ove sezone ne postiže dobre rezultate u Jadranskoj ligi, ekipa se nalazi na 12. mestu na tabeli sa sedam pobeda i 14 poraza, dok se u Evročelendž kupu nalazi na korak od plasmana u četvrtfinale. Utakmica protiv Zadra počinje u 18 sati.

Đurović je istakao da će FMP pobedom pokušati da popravi koeficijent srpskih klubova u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Kvalifikacije za EP za košarkašice, Srbija sa Rumunijom, Letonijom i Izraelom u grupi B

-Borićemo se i za što bolji koeficijent srpskih timova u Jadranskoj ligi. Zadar je po sastavu među najjačima, a zašto nije u vrhu je neko drugo pitanje. Zadrani bolje igraju na svom parketu, ali dolaskom kolege Danijela Jusupa i to se promenilo. Najbolji primer je pobeda nad Heliosom od 46 poena u Domžalama – rekao je on.

Trener FMP-a ima mnogo problema sa povređenim igračima.

Povezana vest:  Radonjić: Ambicije Zvezde su uvek najviše

-Miloš Dimić sigurno neće igrati zbog povrede na meču sa Radničkim, a pogoršao je protiv Partizana. Nemanja Protić je nabio petu, ne znam da li će moći da nam pomogne. Olakšavajuća okolnost je što će u timu sigurno biti Filip Čović. Miroslava Raduljicu muči koleno, ali bi trebalo da igra, a postoji mogućnost da se posle više od mesec dana u ekipu vrati Andreja Milutinović – rekao je on.