vlada_jovanovic_1_par_efes

EVROLIGA

Jovanović: Bez oscilacija protiv Makabija

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izjavio je danas da je važno da njegovi izabranici protiv izraelskog Makabija odigraju bez oscilacija i ne dozvole im da diktiraju tempo.

-Makabi je sastavio tim da ponovo igra fajnal for ove sezone i evidentno je da su u usponu forme u Evroligi. Igraju tipičnu košarku u odbrani i napadu, vole brzu igru i da oni budu ti koji diktiraju tempo. Važno je da ih sprečimo u tome, ostvarimo naš stil igre i realizujemo otvorene šuteve – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Jan Veseli proslavio odlazak u NBA na splavu „Bolivud“!

On je rekao da stručni štab radi sve kako bi oporavio plejmejkera Ejsi Loa koji je na utakmici protiv Hemofarma nezgodno pao i povrdio leđa.

-Detaljni pregledi pokazali su jako nagnječenje u predelu leđa, takva povreda zahteva oporak pet do sedam dana, ali nismo odustali od njegove igre u četvrtak – rekao je Jovanović.

Trener crno-belih je dodao da Amerikanc ipak neće moći da pruži sto odsto mogućnosti. Meč sa Makabijem biće poslednji za centra Nikolu Pekovića koji se zbog završetka štrajka u NBA ligi vraća u Ameriku.

Povezana vest:  Nedović: Želimo u Rio, po mogućnosti iz Beograda

-Kad smo pravili tim, projektovali smo da Raduljica i Katić budu glavne centarske opcije, ali se onda otvorila mogućnost sa Pekovićem. On je svojim prisustvom oplemenio ekipu i pokazao kakao se ostavljaju poslednji atomi snage, bez obzira na novac i slavu.

Jovanović je istakao da će se Partizan u nastavku sezone osloniti na Raduljicu i Katića, „jer su oni sad bolji igrači u odnosu na pre dva meseca“.

-Očekuje nas teška utakmica u kojoj ćemo morati da pokušamo da se držimo svoje igre, pre svega ispod koša. Ne smemo da uđemo u njihov ritam i moramo da smanjimo oscilacije u igri – rekao je Dragan Milosavljević.

Povezana vest:  Studentska selekcija Srbije otputovala u Šenžen na 26. Letnju univerzijadu

Klub je saopštio da su crno-beli kažnjeni sa 2.500 evra zbog jednog upaljača koji je bačen na parket tokom utakmice protiv Reala i da je u slučaju ponavljanja i najmanjeg incidenta zaprećena kazna od 100.000 evra, ili igranje u drugoj hali. Utakmca 7. kola C grupe Evrolige Partizan – Makabi igra se u četvrtak od 20.45 u hali Pionir.