lopta_u_kosuKlubovi podržavaju odluku KŠ o početku sledeće sezone

 

Srpski košarakaški klubovi u potpunosti podržavaju odluku Košarkaškog saveza Srbije da nacionalna liga sledeće sezone počne 1. marta 2011. godine i zajedno će nastupiti na sastanku klubova regionalne Jadranske lige.

Pored toga, klubovi i savez saopštili su da će kalendar takmičenja za Košarkašku ligu Srbije za sezonu 2010/2011. biti utvrđen tek nakon konačanih rezultata srpskih klubova u međunarodnim takmičenjima.

Povezana vest:  Hrvatski savez stao na stranu FIBA

Današnjem sastanku u Beogradu prisustvovali su direktor Partizana Dragan Todorić, direktor Hemofarma Marko Ivanović, funkcioneri Crvene zvezde Branko Kovačević i Mirko Pavlović, čelni ljudi FMP-a Nebojša Čović i Ratko Radovanović (FMP) i predstavnici Radničkog iz Kragujevca Ivan Gruin i Mladen Ivić.

Pored njih na sastanku su bili predsednik KŠ Dragan Kapičić, selektor reprezentacije Dušan Ivković, vršioc dužnosti generalnog sekretara KŠ Zoran Gavrilović i direktor takmičenja Tihomir Bubalo.

Povezana vest:  EVROLIGA, Bertomeu zadovoljan suđenjem u Evroligi

Poslednjih nekoliko dana u javnosti čule su se različite ocene o datumu početka takmičenja domaće lige sledeće sezone, pošto, prema mišljenju pojedinih klubova, neće biti dovoljno vremena od kraja Jadranske lige do početka takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije.