pekovic_par_mak

EVROLIGA
Peković se pobedom nad Makabijom oprostio od Partizana
 
Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Makabija iz Tel Aviva sa 74:71 (24:17, 15:20, 15:11, 20:23), u utakmici sedmog kola C grupe Evrolige.
To je četvrta pobeda crno-belih u dosadašnjem delu takmičenja kojom su sačuvali realne šanse da izbore plasman u Top 16 fazu Evrolige.
Narednu utakmicu prvak Srbije igra na gostujućem terenu 8. decembra protiv belgijskog tima Šarlroa.
Večerašnji meč odigran je pred 7.500 gledalada u hali Pionir, a sudili su Karl Jungebrand (Finska), Boris Rižik (Ukrajina) i Nikola Mestre (Francuska).
Partizan: Kecman 8, Raduljica 4, Jaramaz, Lučić 15, Milosavljević 2, Bogdanović, Katić 1, Božić 3, Čakarević 2, Mačvan 22, Anđušić, Peković 17.
Makabi: Papalukas 2, Hendriks 5, Smit 12, Blu 4, Elijahu 6, Farmar 11, Pnini 5, Burštajn 5, Ohajon 4 , Džejms, Skorcijanidis 10, Lengford 7.
Nikola Peković odigrao je večeras poslednji meč za Partizan, a crno-belima je na oproštaju poklonio pobedu nad jednom od najtrofejnijih evropskih ekipa i “ponosom Izraela”.
Uz fantastičnu podršku navijača, najbolju u dosadašnjem delu sezone, crno-beli su pokazali da i bez povređenog plejmejkera Ejsija Loa mogu da bacaju na kolena najjače rivale.
Ovo je Partizanu četvrta pobeda u Evroligi i sada se ponovo nalaze samo na korak od Top 16 faze takmičenja.
Kao i nekoliko puta ove sezone, meč je rešen u samoj završnici u kojoj su igrači Makabija za kratko vreme zaradili čak dve namerne lične greške, a Partizan je to umeo da iskoristi.
Veoma dobru partiju pružio je i dvojac veterana u domaćem timu, Dušan Kecman i Petar Božić, čije iskustvo je u pojedinim trenucima čuvalo domaću ekipu.
Tandem Nikola Peković – Milan Mačvan sjajno je “otvorio” utakmicu, a kasnije im se pridružio i raspoloženi Vladimir Lučić, pa su crno-beli došli do velikih 12 poena viška.
Ipak, Makabi je iskoristio izlazak Pekovića iz igre i korak po korak, preko gorostasnog Skorcijanidisa uhvatio “priključak”.
Nošeni sjajnom podrškom sa tribina, crno-beli su u trećem periodu izdržali sve nalete gostiju iz Tel Aviva i uspeli da sa prednošću uđu u poslednju četvrtinu.
Po završetku meča domaći igrači ovacijama su ispraćeni sa parketa, a centralno mesto dobio je Peković, koji će se sledeće nedelje ponovo priključiti NBA ekipi Minesote.

PHOTO: ataimages.rs

Povezana vest:  Radonjić: Disali smo kao jedan!