pesic_zvezda_cedevitas

REGIONALNA LIGA

Svetislav Pešić: Makabi kao ranjeni lav!

 

Najteži ispit u dosadašnjem delu ABA lige košarkaše Crvene zvezde očekuje u subotu od 18 sati. Crveno-belima u Pioniru gostuje Makabi, lider na tabeli i ekipa koja je jedina bez poraza u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja.

Trener crveno-belih Svetislav Pešić na delu je mogao da vidi ekipu iz Tel Aviva koja je u četvrtak u okviru sedmog kola C grupe Evrolige upravo gostovala Partizanu u Beogradu. Pešić je džentlmenski čestitao večitom rivalu na zasluženoj pobedi i potom istakao:

Povezana vest:  Gori se vratio u Beneton

– Ta utakmica je bila još jedna potvrda da su neistinite priče da nema kvalitetnih, mladih srpskih igrača. Ako niko drugi, onda su to Milan Mačvan i Vladimir Lučić najbolje demantovali, ali i ne samo oni – poručio je Pešić i onda se upustio u analizu Zvezdinog protivnika u 10. kolu ABA lige:

– Očekuje nas duel sa Makabijem koji je sada kao ranjeni lav. Znali smo da će meč sa najboljim izraelskim timom biti težak, ali sad se ta teškoća još više povećava, zato što timovi tog nivoa ne praštaju poraz. Zato nam ova utakmica na izvestan način dolazi u ne baš najboje vreme. Međutim, upravo na takvim utakmicama mogu da se vide mogućnosti naših mladih igrača. U tom  smislu ovaj duel sa Makabijem će nam biti od koristi – poručio je Pešić.

Povezana vest:  Bogdanović 20, Bjelica 12 poena u porazu Sakramenta

Kvalitet je nesumnjivo na strani Makabija, kao i iskustvo:

– Ne možemo da pretimo ili da dajemo optimistične izjave. Ipak, ono što je najvažnije za nas je da pokažemo hrabrost i da sve ono što smo ove nedelje dobro radili na treninzima probamo da primenimo i na utakmici sa Makabijem – zaključio je Pešić.

Povezana vest:  Pavićević selektor reprezentacije Crne Gore

Ulaznice za meč sa Makabijem prodavaće se na blagajni Pionira u subotu 3. decembra od 12 sati pa sve do početka utakmice. Cene ulaznica su 200, 300, 500 i 700 dinara.