lopta_u_kosu

Tarlać: Potrebni su nam jaki igrači sa dobrim karakterima

 

Novoizabrani direktor muških reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Srbije (KŠ) Dragan Tarlać izjavio je danas da će mu osnovni cilj u radu biti stvaranje jakih individualnih igrača i jačanje kulta reprezentacije.

-Pokušaćemo da donesemo boljitak košarci tako što ćemo da stvaramo vrhunske sportiste, koji ne treba da budu samo jaki igrači, već i dobri karakteri. To znači da u sebi neguju kult reprezentacije i košarkaškog duha – rekao je Tarlać na konferenciji za novinare u Kući košarke u Beogradu.

Povezana vest:  NBA, Rezultati subota 6. mart, Sedma pobeda Nju Džersija

Tarlać, koji je kao igrač sa reprezentacijom bio šampion Evrope 2001, napomenuo je da naše košarkaše u narednom periodu očekuju tri prvenstva Starog kontinenta, za igrače do 16, 18 i 20 godina. Prvo okupljanje mlađih selekcija će biti 12. decembra. Tarlać je naglasio da bi igrači trebalo da nastave „zlatnu nit“ iz juniorskih kategorija tako što neće samo sedeti na klupi i trenirati, već će nastaviti da rade u takmičarskom ritmu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Najslabiji start Lejkersa u klupskoj istoriji

-Ti najtalentovaniji igrači dobiće šansu da pokažu svoj kvalitet i u prvom timu – rekao je Tarlać.

Novi selektor mlađih muških selekcija Dejan Mijatović istakao je da će pokušati da nastavi stvaralački proces koji podrazumeva objedinjavanje i zajednički rad sa svim kategorijama. Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga poručio je da nije sve u osvajanju zlatnih medalja, već u tome da košarkaši postanu vrhunski igrači.

On je napomenuo da bi 19. godišnjaci treba da dobiju šansu da stalno igraju u timu i da zasluže poziv selektora.

Povezana vest:  Teodosić predvodio CSKA do pobede protiv Unikahe

-Mladi igrači ne treba da idu prečicom kako bi postali veliki košarkaši. Svi veliki asovi provode po pet šest sati dnevno na parketu. To je jedini put kojim se postaje veliki igrač – istakao je Bodiroga.

On je uoči žreba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013, koji će se održati u nedelju, naglasio da je pozitivna stvar što će navijači u Srbiji ponovo imati prilike da vide reprezentaciju.